Fostul ministru german de externe Sigmar Gabriel a făcut o vizită secretă în Coreea de Nord

Publicat:

Fostul ministru german de externe Sigmar Gabriel a efectuat o vizită în Coreea de Nord, conform unor informaţii apărute în mass-media, relatează DPA, potrivit agerpres.

Gabriel, care este în prezent parlamentar, s-a întâlnit luni cu un înalt oficial de politică externă nord-coreean, Ri Su Yong, a relatat marţi agenţia sud-coreeană de ştiri Yonhap, citând media de stat de la Phenian.


Citeşte şi: Incidentul cu autobuzul deturnat în Milano reaprinde o discuţie privind cetăţenia acordată migranţilor

Fostul şef al diplomaţiei germane i-a oferit lui Yong un cadou pentru liderul nord-coreean Kim Jong Un, însă nu au fost făcute detalii despre cadou şi nici despre ce au discutat cei doi.

Gabriel, fostul lider al social-democraţilor germani şi fost ministru de externe în perioada 2017-2018, a anunţat la începutul acestei luni că va face o vizită privată în această ţară închisă, cu un regim autoritar, pentru a-şi face o mai bună idee despre situaţia din Coreea de Nord.

Citeşte şi: Pentagonul deblochează un miliard de dolari pentru zidul lui Trump

“După ce (preşedintele american) Donald Trump s-a întâlnit de două ori cu dictatorul (Kim), cred că putem să aruncăm şi noi o privire”, a spus la acel moment politicianul german în vârstă de 59 de ani.

De la plecarea din funcţia de ministru de externe, Gabriel a rămas parlamentar, dar nu mai deţine niciun rol de politică externă în cadrul partidului său.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Carburanții continuă să se scumpească

Carburanții continuă să se scumpească Carburanții continuă să se scumpească. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a stabilit noi prețuri maxime de referință pentru...

Și-a pierdut conștiința la volanul mașinii și a fost resuscitată în câteva minute

Și-a pierdut conștiința la volanul mașinii și a fost resuscitată în câteva minute La un pas de tragedie! O femeie din Chișinău a scăpat cu...

FSB a dejucat o tentativă a Kievului de a deturna un bombardier strategic

FSB a dejucat o tentativă a Kievului de a deturna un bombardier strategic Ofiţeri ai Serviciului de Securitate al Rusiei (FSB, ex-KGB) ar fi dejucat...

Primele declarații ale lui Stoianoglo: „Nu am în spate niciun proiect politic”

Primele declarații ale lui Stoianoglo: „Nu am în spate niciun proiect politic” Fostul procuror general, Alexandru Stoianoglo, a făcut primele declarații alături de liderul socialiștilor,...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.