Fostul palat regal din Madagascar, inaugurat cu mare fast

Publicat:

Preşedintele Madagascar, Andry Rajoelina, a inaugurat vineri cu mare fast fostul palat regal, situat pe înălţimile Antananarivo, care a ars în 1995, informează AFP, scrie agerpres.

“Tot ceea ce se află în această incintă unde ne aflăm astăzi va fi mândria întregului Madagascar”, a declarat în timpul ceremoniei Andry Rajoelina, îmbrăcat în roşu, culoarea vechii regalităţi.


Citește și : Biden, la un pas de a câștiga scrutinul prezidenţial din SUA

Pe parcursul lucrărilor de renovare, ridicarea în această bijuterie arhitecturală a unei arene din beton inspirată de Roma Antică, botezată de detractorii săi “Colosseumul”, comandată de preşedinţie şi construită în grabă de la începutul lunii martie, a suscitat controverse printre locuitorii insulei din Oceanul Indian.

UNESCO s-a arătat, de asemenea, preocupată în februarie de această construcţie, existând temeri cu privire la clasarea Oraşului de Sus din Antananarivo în Patrimoniu Mondial.

Preşedintele a evitat să menţioneze acest “Colosseum” în curs de finalizare în interiorul zidurilor palatului, închis vineri pentru oaspeţi.

Citește și : Ministrul german al apărării a rămas CARANTINATĂ în biroul ei din Berlin

Cu o zi înainte, guvernul a propus restituirea de către Franţa a coroanei ultimei regine din Madagascar, Ranavalona a III-a (1861-1917). Aflată din 1910 în muzeul din Domul Invalizilor din Paris, accesoriul din zinc aurit, împodobit cu catifea în nuanţă ocru şi grena, este în prezent expusă în palatul regal restaurat.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

VIDEO – Testul simplu cu degetul care vă arată dacă ați băut suficientă apă sau dacă sunteți deshidratat

VIDEO - Testul simplu cu degetul care vă arată dacă ați băut suficientă apă sau dacă sunteți deshidratat Dacă vă temeți că nu beți suficientă...

Reducerea consumului de carne procesată ar putea avea beneficii semnificative pentru sănătate

Reducerea consumului de carne procesată ar putea avea beneficii semnificative pentru sănătate Reducerea consumului de carne procesată cu aproximativ o treime ar putea preveni peste...

Cum a distrus Generația Z flirtul. Mesajele pe rețelele de socializare, noua metodă de ‘agățat’

Cum a distrus Generația Z flirtul. Mesajele pe rețelele de socializare, noua metodă de 'agățat' Nici flirtul nu mai este ce era cândva. În era...

Dorin Recean,întrevedere cu Stella Kyriakides, comisara europeană pentru sănătate și siguranță alimentară

Dorin Recean,întrevedere cu Stella Kyriakides, comisara europeană pentru sănătate și siguranță alimentară Cooperarea moldo-comunitară în vederea consolidării sistemului național de sănătate, precum și evoluțiile pe...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.