X

Fostul papă Benedict al XVI-lea ‘este absolut lucid şi prezent’, însă starea sa rămâne ‘gravă’ (Vatican)

Fostul papă Benedict al XVI-lea “este absolut lucid şi prezent” după ce a dormit bine noaptea trecută, însă starea sa rămâne “gravă”, a declarat joi purtătorul de cuvânt al Vaticanului, Matteo Bruni, informează agenţiile DPA, AFP şi ANSA, potrivit agerpres

Starea papei Benedict este în prezent “stabilă”, a spus Bruni. “Papa emerit a reuşit să se odihnească bine azi-noapte, este absolut lucid şi prezent, iar astăzi, cu toate că starea sa rămâne gravă, situaţia este pe moment stabilă”, a declarat purtătorul de cuvânt al Vaticanului.

Citește și : Kievul se aşteaptă la întreruperi repetate de electricitate toată iarna

Bruni a precizat că papa Francisc invită în continuare credincioşii să se roage pentru papa Benedict, în vârstă de 95 de ani, care a demisionat din funcţia de pontif în 2013, după opt ani la conducerea Bisericii Catolice.

În prima parte a zilei de joi, agenţia ANSA a relatat, citând surse de la Vatican aflate în contact cu fosta mănăstire în care locuieşte Benedict al XVI-lea, în vârstă de 95 de ani, că starea acestuia nu s-a schimbat comparativ cu ziua de miercuri, când papa Francisc a suscitat îngrijorare după ce a anunţat că predecesorul său este ”grav bolnav”. Potrivit acestor surse, fostul cardinal Joseph Ratzinger, primul papă german din ultimii o mie de ani, şi-a petrecut noaptea sub monitorizare medicală constantă, care va fi menţinută.

Citește și : Ce conţine planul de pace al lui Zelenski

Papa Francisc l-a vizitat miercuri pe Benedict al XVI-lea, care a avut o înfăţişare din ce în ce mai fragilă în ultimele luni, se deplasa în scaun cu rotile, dar a continuat să primească vizitatori. Fotografiile de la ultima vizită primită au fost realizate pe 1 decembrie şi înfăţişează un bărbat fragil şi vizibil slăbit.

Tags: Benedict al XVI-leaMatteo Brunivatican
Categorii: Diaspora