Fostul premier britanic John Major contestă legitimitatea lui Boris Johnson de a conduce Guvernul interimar

Publicat:

Fostul prim-ministru britanic John Major, un membru influent al Partidului Conservator, consideră că Boris Johnson nu trebuie să conducă Guvernul interimar după ce a fost forţat să demisioneze şi cere accelerarea procesului pentru desemnarea noului lider al formaţiunii politice, informează mediafax.

Sir John Major a trimis o scrisoare Comitetului 1922 al Partidului Conservator în care atrage atenţia că rămânerea lui Boris Johnson la conducerea Guvernului de tranziţie “nu este o acţiune inteligentă”, potrivit BBC News.


Citește și : Boris Johnson DEMISIONEAZĂ din funcţia de prim-ministru şi de lider al Partidului Conservator

Boris Johnson “va putea lua în continuare decizii care vor afecta vieţile cetăţenilor celor patru naţiuni britanice” – Anglia, Scoţia, Ţara Galilor şi Irlanda de Nord, argumentează sir John Major.

Major sugerează că puterea ar trebui preluată interimar de vicepremierul în funcţie, Dominic Raab, şi cere accelerarea procesului de alegere a noului lider conservator. “Pentru binele întregii ţări, Boris Johnson nu trebuie să rămână la Downing Street niciun moment în plus după ce începe funcţionarea Guvernului de tranziţie”, a insistat John Major.

Boris Johnson a anunţat, joi, că a decis să demisioneze din funcţia de prim-ministru şi de lider al Partidului Conservator, dar vrea să conducă până în toamnă Guvernul interimar şi a numit o echipă guvernamentală de tranziţie, ceea ce ar putea declanşa noi proceduri pentru înlăturarea de la putere. Mulţi politicieni din Partidul Conservator au semnalat că nu sunt de acord ca Boris Johnson să conducă Guvernul interimar, astfel că este posibil să fie lansată o procedură de înlocuire.

Citește și : Şefa guvernului neozeelandez critică ‘eşecul’ ONU în a împiedica războiul din Ucraina

La rândul său, Keir Starmer, liderul Partidului Laburist (centru-stânga, opoziţie), a declarat că ar putea iniţia o moţiune de cenzură pentru a obţine demiterea imediată a premierului Boris Johnson. “Propriul partid al lui Boris Johnson a stabilit că este inadecvat pentru a fi prim-ministru. Nu au cum să îl lase să genereze probleme pentru ţară în următoarele câteva luni. Este evident că este nepotrivit pentru a fi prim-ministru”, a declarat Keir Starmer.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

A amenințat o bătrână cu furculița. O moldoveancă a fost condamnată în Italia

A amenințat o bătrână cu furculița. O moldoveancă a fost condamnată în Italia O moldoveanc a fost condamnată în Italia fiind acuzată de faptul că...

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia Un bărbat de 81 ani din Italia a fost omorât cu cruzime de...

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău La sfârșitul celei de-a treia săptămâni a lunii august, la Chișinău va fi organizat Diaspora Business Forum...

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă Încă un cetățean moldovean este acuzat de comiterea unei...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.