Fostul premier ceh vrea să devină preşedintele ţării

Publicat:

Fostul prim-ministru şi miliardar ceh Andrej Babis, inculpat pentru fraudarea de subvenţii europene, şi-a anunţat duminică intenţia de a candida la preşedinţie în ianuarie, informează AFP, potrivit agerpres.

“Voi candida la alegerea preşedintelui Republicii Cehe”, a postat pe Facebook politicianul în vârstă de 68 de ani, născut în Slovacia şi care deţine a cincea avere din ţara sa.


Citeşte şi: Mai multe explozii au fost auzite la Kiev – Black News

Parlamentar şi preşedinte al partidului de centru ANO, premier în perioada 2017 – 2021, Andrej Babis a fost acuzat pentru presupusa sa implicare în fraudarea de subvenţii europene în valoare de două milioane de dolari.

El este acuzat că a retras în 2007 o fermă situată la sud de Praga din grupul său Agrofert, specializat în produse alimentare, chimice şi mass-media, pentru a o face eligibilă pentru o subvenţie europeană destinată micilor întreprinzători.

Citeşte şi: Un nou POTOP face ravagii în Filipine: Cel puţin 98 de oameni au murit – Black News

Actualul premier Petr Fiala, care l-a înlocuit pe Andrej Babis la sfârşitul anului trecut, a estimat pe Twitter că Babis urmăreşte, prin această candidatură, să obţină imunitate.

Principalul său rival în cursa prezidenţială va fi fostul general Petr Pavel, care a condus Comitetul militar al NATO din 2015 până în 2018, potrivit sondajelor. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Zelenski: Ucraina a adus acasă 3.310 de prizonieri de război

Zelenski: Ucraina a adus acasă 3.310 de prizonieri de război Ucraina a adus acasă 3.310 de prizonieri de război în 53 de schimburi de prizonieri,...

Proba de înot maraton de la JO ar putea avea loc în afara Parisului, dacă Sena nu va curată pentru scăldat

Proba de înot maraton de la JO ar putea avea loc în afara Parisului, dacă Sena nu va curată pentru scăldat Proba de înot maraton...

Două cutremure în România în mai puţin de trei ore

Două cutremure în România în mai puţin de trei ore Două cutremure au avut loc în România, în zona seismică Vrancea, în noaptea de vineri...

BIOGRAFIE – Keir Starmer: cine este noul premier al Marii Britanii şi ce promite?

BIOGRAFIE - Keir Starmer: cine este noul premier al Marii Britanii şi ce promite? Când Keir Starmer a fost ales să conducă Partidul Laburist din...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.