Fostul premier francez Edouard Philippe şi doi foşti miniştri ai sănătăţii, vizaţi de o anchetă judiciară

Publicat:

Judecători francezi vor ancheta plângerile penale care vizează modul în care fostul prim-ministru Edouard Philippe şi doi miniştri ai sănătăţii au gestionat criza COVID-19, a declarat marţi procurorul general, citat de DPA, potrivit agerpres.

Comisia de anchetă formată din trei judecători va investiga acuzaţiile de eşec în combaterea unui dezastru, a declarat procurorul general Francois Molins într-un comunicat.


Citește și : Iranul atinge un nou record al morților de coronavirus într-o singură zi

Dacă Edouard Philippe, ministrul sănătăţii Olivier Veran şi predecesoarea lui, Agnes Buzyn, sunt trimişi în judecată, ei vor compărea în faţa unui tribunal special format din până la trei judecători şi 12 membri ai parlamentului, instanţă care judecă presupusele delicte comise de miniştri în cursul exercitării mandatului.

Franţa a fost lovită puternic de epidemia de COVID-19, cu puţin sub 30.000 de morţi înregistraţi până luni. Ţara a trecut printr-o perioadă de carantină strictă între jumătatea lui martie şi jumătatea lui mai, iar acum suportă consecinţele economice.

Citește și : Accident feroviar la periferia Atenei! Cel puţin nouă oameni sunt răniți!

Procurorii din Paris au deschis luna trecută o investigaţie preliminară separată, după ce au primit 62 de plângeri privind eşecuri ale altor organisme de decizie în timpul epidemiei.

Acele plângeri, dintre care unele au fost depuse de sindicate, acuzau infracţiuni precum periclitarea vieţii, eşecul în a acorda asistenţă unei persoane în pericol şi omucidere sau vătămare involuntară, a declarat procurorul din Paris Remy Heitz la momentul respectiv.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

A amenințat o bătrână cu furculița. O moldoveancă a fost condamnată în Italia

A amenințat o bătrână cu furculița. O moldoveancă a fost condamnată în Italia O moldoveanc a fost condamnată în Italia fiind acuzată de faptul că...

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia Un bărbat de 81 ani din Italia a fost omorât cu cruzime de...

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău La sfârșitul celei de-a treia săptămâni a lunii august, la Chișinău va fi organizat Diaspora Business Forum...

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă Încă un cetățean moldovean este acuzat de comiterea unei...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.