Fostul premier francez vrea o ‘remontada’ prin care să câştige primăria Barcelonei

Publicat:

Fostul prim-ministru francez Manuel Valls, cotat în sondaje pe o poziţie inferioară, crede că o “remontada” este posibilă în cursa lui pentru primăria Barcelonei, scrutin din cadrul alegerilor locale ce vor avea loc pe 26 mai în Spania şi a cărui campanie a fost deschisă vineri, transmite AFP, potrivit agerpres.

Întrebat asupra posibilităţii unei “remontada” (termen folosit adesea în sport cu sensul de revenire şi obţinere a unui succes când jocul părea pierdut -n.red.) politice, precum în fotbal, Valls a răspuns: “Absolut, nu doar în fotbal. Este posibilă”.


Citește și: Cutremur puternic în sud-vestul Japoniei

Fostul premier de la Paris, susţinut de partidul liberal Ciudadanos, are ca adversari în cursa pentru primăria Barcelonei în special pe actuala ocupantă a postului, Ada Colau (stânga) şi pe candidatul separatist Ernest Maragall din partea ERC (Stânga Republicană Catalană).

Potrivit unui sondaj publicat joi de institutul guvernamental CIS, Valls ar termina confruntarea electorală pe poziţia a patra, cu aproape 12% din voturi. Ada Colau şi Ernest Maragall ar fi cot la cot în cursa pentru câştigarea primăriei, iar socialiştii s-ar clasa pe poziţia a treia.

Dar fostul premier francez vrea să creadă în şansele sale. “Vreau să conving şi veţi vedea că vom crea surprize frumoase (…) Voi câştiga”, a asigurat el.

“Aceste 15 zile (de campanie până la alegerile din 26 mai) sunt tocmai pentru a convinge în faţa indeciziei (…) Eu reprezint schimbarea, o schimbare reală, posibilă în faţa managementului din ultimii patru ani, a riscului reprezentat de separatismul” catalan”, a adăugat el.

Născut spaniol, crescut la Paris de un tată catalan şi o mamă italo-elveţiancă şi naturalizat francez la 20 de ani, Manuel Valls s-a angajat politic în Spania şi la Barcelona după eşecul ambiţiilor sale prezidenţiale în Franţa în 2017.

Citește și: Kim Jong Un a ordonat un exerciţiu de ‘lovitură cu rază lungă de acţiune’

Înainte de a se lansa în cursa pentru primăria metropolei catalane, el şi-a sporit mitingurile şi manifestaţiile contra separatiştilor catalani care au încercat în 2017 secesiunea de Spania.

Valls a fost prim-ministru socialist în Franţa între 2014 şi 2016, anul următor plecând din această formaţiune pentru a-l susţine pe Emmanuel Macron.

Spaniolii, care au votat deja pe 28 aprilie în alegerile parlamentare câştigate de Partidul Socialist al şefului în exerciţiu al guvernului, Pedro Sanchez, îşi vor exprima de asemenea opţiunea pe 26 mai atât în cadrul alegerilor europene, cât şi în cele regionale în care socialiştii sunt daţi ca favoriţi, conform aceluiaşi sondaj CIS. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Tot mai multe sate din Republica Moldova aleg să se înfrățească cu localități din România. Care ar fi scopul

Tot mai multe sate din Republica Moldova aleg să se înfrățească cu localități din România. Care ar fi scopul Tot mai multe sate din Republica...

Doi jurnalişti de la un post local de radio care l-au intervievat pe Biden afirmă că au primit în avans o listă cu întrebări

Doi jurnalişti de la un post local de radio care l-au intervievat pe Biden afirmă că au primit în avans o listă cu întrebări Doi...

13 lucruri neștiute despre Cristiano Ronaldo: CR7 este studiu de caz academic și are o legătură pe viață cu un fost președinte american

13 lucruri neștiute despre Cristiano Ronaldo: CR7 este studiu de caz academic și are o legătură pe viață cu un fost președinte american Cristiano Ronaldo,...

Cinci orășele turistice mai puțin cunoscute din Europa, pentru călătorii care s-au săturat de Paris și Londra

Cinci orășele turistice mai puțin cunoscute din Europa, pentru călătorii care s-au săturat de Paris și Londra Pentru oamenii care vor să descopere unele din...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.