Fostul premier Ion Chicu se va înscrie în cursa prezidențială

Publicat:

Fostul premier Ion Chicu se va înscrie în cursa prezidențială

Fostul premier Ion Chicu se va înscrie în cursa electorală pentru prezidențiale. Anunțul a fost făcut de însuși președintele Partidului Dezvoltării și Consolidării Moldovei (PDCM) pe pagina sa de socializare.

Citește și: Când și unde ne putem lua rămas bun de la scriitorul, Spiridon Vangheli. Programul funeraliilor


Potrivit lui Chicu, candidatura sa a fost desemnată, sâmbătă, 22 iunie, în cadrul ședinței Consiliului Politic Național al PDCM.

„Prin decizia Consiliului Politic Național, am fost desemnat în calitate de candidat la funcția de Președinte al Republicii Moldova pentru alegerile prezidențiale din 20 octombrie 2024. Aduc sincere mulțumiri colegilor din PDCM pentru înalta încredere acordată prin această decizie și-mi asum angajamentul să depun toate eforturile pentru victorie”, a anunțat Chicu.

Totodată, viitorul candidat pentru funcția de președinte al țării mai anunță că formațiunea pe care o reprezintă va boicota Referendumul constituțional pentru integrarea R. Moldova în UE, care se va desfășura în aceeași zi cu prezidențialele.

„PDCM a decis boicotarea referendumului prin neparticipare în campania de promovare a acestuia și îndeamnă cetățenii Republicii Moldova să nu se lase atrași în jocurile periculoase ale guvernării actuale pentru existența de mai departe ale statului nostru”, mai anunță Chicu.

Precizăm că alegerile prezidențiale se vor desfășura pe 20 octombrie curent. În aceeași zi va fi organizat și Referendumul constituțional pentru integrarea Republicii Moldova în UE.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon Angelina Soares De Souza, o femeie de 46...

Corturi de prim ajutor au fost instalate în toate sectoarele capitalei

Corturi de prim ajutor au fost instalate în toate sectoarele capitalei Începând de astăzi,  în locurile publice aglomerate din oraș, sunt instalate puncte de prim...

Arme și muniții la Drochia. Patru bărbați sunt cercetați

Arme și muniții la Drochia. Patru bărbați sunt cercetați Oamenii legii au descins cu percheziții la domiciliile a patru bărbați din Drochia. Citește și: Începe sesiunea...

CSM nu a reușit nici astăzi să-şi aleagă un președinte

CSM nu a reușit nici astăzi să-şi aleagă un președinte Plenul Consiliului Superior al Magistraturii nu a reușit nici astăzi să aleagă un președinte a...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.