Fostul premier pakistanez Nawaz Sharif a fost eliberat sub cauţiune din motive medicale ‘pentru o durată nedeterminată’

Publicat:

Un tribunal pakistanez l-a eliberat vineri sub cauţiune, din raţiuni medicale, pe fostul premier Nawaz Sharif, au anunţat surse judiciare, la trei zile după transferarea lui într-un spital din celula în care ispăşea o pedeapsă de şapte ani de închisoare pentru corupţie, informează AFP, potrivit agerpres.

Sharif, 69 de ani, al cărui număr de trombocite a scăzut la niveluri considerate periculoase, se afla la închisoare în oraşul Lahore, în estul Pakistanului.


Citește și : Premierul belgian îşi anunţă demisia pentru a prelua preşedinţia Consiliului European

Înalta Curte de Justiţie din Lahore l-a eliberat contra unei cauţiuni de 10 milioane de rupii pakistaneze (57.500 de euro) din motive medicale “pentru o durată nedeterminată”, a precizat pentru AFP un funcţionar al tribunalului.

Decizia a fost luată după ce medicii au confirmat că Sharif suferă de o boală de sânge autoimună, care necesită îngrijiri medicale imediate.

Nu se cunoaşte deocamdată cât de gravă este starea de sănătate a lui Sharif şi unde îi sunt oferite îngrijirile medicale.

Nawaz Sharif, care a fost premier de trei ori, a fost destituit în 2017 de Curtea Supremă pentru presupusă corupţie. Ulterior, el a fost condamnat la zece ani de închisoare pentru deţinere în Marea Britanie a unor bunuri imobiliare via holding-uri off-shore.

Repus în libertate în septembrie 2018 în aşteptarea încheierii acestei proceduri în apel, el a fost din nou încarcerat la sfârşitul lui decembrie, după o a doua condamnare de şapte ani de închisoare pentru corupţie.

Citește și : ATAC armat într-o garnizoană din Rusia! Cel puţin 8 oameni au murit!

Personaj central al vieţii politice pakistaneze, “leul din Pendjab” nu a încetat să denunţe o conspiraţie a puternicei armate pakistaneze împotriva lui. Susţinătorii săi afirmă că el a fost condamnat fără dovezi.

Imran Khan, care a fost ales preşedinte al Pakistanului în vara lui 2018 pe un program anticorupţie, l-a luat în mod regulat în vizorul criticilor sale pe Nawaz Sharif.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Papa Francisc va oficia o liturghie pe stadionul din Bruxelles pe 29 septembrie

Papa Francisc va oficia o liturghie pe stadionul din Bruxelles pe 29 septembrie Vaticanul a publicat vineri programul călătoriei papei Francisc în Luxemburg şi Belgia...

Operațiune-mamut în peste 20 de ţări europene, inclusiv România: Sute de milioane de euro în obiecte e artă furate, recuperate

Operațiune-mamut în peste 20 de ţări europene, inclusiv România: Sute de milioane de euro în obiecte e artă furate, recuperate Amfore, obiecte din aur, picturi:...

Femeie lovită de un automobil la poarta bisericii din Basarabeasca. Șoferul a dat bir cu fugiții

Femeie lovită de un automobil la poarta bisericii din Basarabeasca. Șoferul a dat bir cu fugiții O femeie a ajuns la spital, după ce a...

UE promite un ajutor de urgenţă de 400 de milioane de euro Autorităţii Naţionale Palestiniene

UE promite un ajutor de urgenţă de 400 de milioane de euro Autorităţii Naţionale Palestiniene Comisia Europeană a anunţat vineri că va oferi Autorităţii Naţionale...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.