X

Fostul premier pakistanez Nawaz Sharif a fost eliberat sub cauţiune din motive medicale ‘pentru o durată nedeterminată’

Un tribunal pakistanez l-a eliberat vineri sub cauţiune, din raţiuni medicale, pe fostul premier Nawaz Sharif, au anunţat surse judiciare, la trei zile după transferarea lui într-un spital din celula în care ispăşea o pedeapsă de şapte ani de închisoare pentru corupţie, informează AFP, potrivit agerpres.

Sharif, 69 de ani, al cărui număr de trombocite a scăzut la niveluri considerate periculoase, se afla la închisoare în oraşul Lahore, în estul Pakistanului.

Citește și : Premierul belgian îşi anunţă demisia pentru a prelua preşedinţia Consiliului European

Înalta Curte de Justiţie din Lahore l-a eliberat contra unei cauţiuni de 10 milioane de rupii pakistaneze (57.500 de euro) din motive medicale “pentru o durată nedeterminată”, a precizat pentru AFP un funcţionar al tribunalului.

Decizia a fost luată după ce medicii au confirmat că Sharif suferă de o boală de sânge autoimună, care necesită îngrijiri medicale imediate.

Nu se cunoaşte deocamdată cât de gravă este starea de sănătate a lui Sharif şi unde îi sunt oferite îngrijirile medicale.

Nawaz Sharif, care a fost premier de trei ori, a fost destituit în 2017 de Curtea Supremă pentru presupusă corupţie. Ulterior, el a fost condamnat la zece ani de închisoare pentru deţinere în Marea Britanie a unor bunuri imobiliare via holding-uri off-shore.

Repus în libertate în septembrie 2018 în aşteptarea încheierii acestei proceduri în apel, el a fost din nou încarcerat la sfârşitul lui decembrie, după o a doua condamnare de şapte ani de închisoare pentru corupţie.

Citește și : ATAC armat într-o garnizoană din Rusia! Cel puţin 8 oameni au murit!

Personaj central al vieţii politice pakistaneze, “leul din Pendjab” nu a încetat să denunţe o conspiraţie a puternicei armate pakistaneze împotriva lui. Susţinătorii săi afirmă că el a fost condamnat fără dovezi.

Imran Khan, care a fost ales preşedinte al Pakistanului în vara lui 2018 pe un program anticorupţie, l-a luat în mod regulat în vizorul criticilor sale pe Nawaz Sharif.

Tags: cauţiuneCurtea Supremălahoremarea britanieNawaz Sharifpakistan
Categorii: Știrile zilei