Fostul premier slovac vrea o lege care să apere publicul de jurnalişti şi fake news

Publicat:

În loc de un amendament constituţional pentru protejarea jurnaliştilor, ar fi nevoie de adoptarea unei legi pentru protecţia în faţa reporterilor şi a informaţiilor false pe care le prezintă aceştia publicului, a declarat luni într-o conferinţă de presă preşedintele partidului slovac de opoziţie Smer-SD, fostul premier Robert Fico, transmite TASR, potrivit agerpres.

Fico a făcut aceste remarci pe fondul discuţiilor privind o modificare a legislaţiei privind media.


Citeşte şi: Un autocar plin cu oameni A LUAT FOC în Bulgaria (VIDEO)! Sunt cel puţin 45 de morţi! – Black News

Fostul premier şi-a declarat pe de altă parte convingerea că toate actualele activităţi ale guvernului şi ministerelor trebuie să se concentreze pe lupta împotriva pandemiei şi a consecinţelor sale.

“Nu putem vâna 17 iepuri deodată, cel mai mare iepure care trebuie prins este COVID-19. De aceea, prioritatea trebuie să fie lupta împotriva COVID-19, soluţia medicală şi problema impactului economic”, a subliniat Fico.

El a menţionat că a examinat proiectul legii privind protecţia jurnaliştilor, adăugând că a fost dezamăgit. “În această formă, va provoca o şi mai mare aversiune din partea publicului faţă de jurnalişti”, a avertizat fostul premier.

Citeşte şi: Eșecul catastrofal al elitei distruge bazele economice ale Occidentului – Black News

Un nou proiect de lege privind media şi o lege a drepturilor de autor urmează să fie prezentate în cadrul următoarei sesiuni parlamentare.

Robert Fico, politicianul care a dominat în Slovacia timp de peste un deceniu, a fost nevoit să demisioneze în contextul amplelor manifestaţii de stradă de după asasinarea, în februarie 2018, a jurnalistului de investigaţii Jan Kuciak şi logodnicei sale, Martina Kusnirova, împuşcaţi mortal la domiciliul lor din satul Velka Maca într-o execuţie de tip mafiot, după ce jurnalistul scrisese mai multe articole despre corupţia la nivel înalt şi relaţiile unui puternic om de afaceri cu politicieni slovaci.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

VIDEO – O furtună cu putere de uragan a măturat o pădure din România

O furtună cu putere de uragan a măturat o pădure din România Ploile torențiale și vijeliile au lovit puternic în această noapte mai multe zone...

Maduro anunţă reluarea dialogului cu americanii

Maduro anunţă reluarea dialogului cu americanii Preşedintele venezuelean, Nicolas Maduro, a anunţat luni reluarea discuţiilor cu Statele Unite, în pofida sancţiunilor Washingtonului împotriva sectorului petrolier...

BCE are nevoie de timp pentru a analiza incertitudinile privind inflaţia

BCE are nevoie de timp pentru a analiza incertitudinile privind inflaţia Preşedintele Băncii Centrale Europene, Christine Lagarde, a declarat luni că instituţia nu are încă...

Biden comentează decizia Curţii Supreme privind imunitatea lui Trump

Biden comentează decizia Curţii Supreme privind imunitatea lui Trump Preşedintele american Joe Biden a afirmat luni că decizia luată de Curtea Supremă privind imunitatea penală...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.