X

Fostul premier, Vasile Tarlev, gata pentru prezidențiale

Fostul premier, Vasile Tarlev, gata pentru prezidențiale

Fostul premier, Vasile Tarlev, este pregătit să se avânte în cursa electorală pentru prezidențialele din toamnă. El a anunțat, astăzi, despre instituirea grupului de inițiativă și depunerea setului de acte pentru înregistrare la Comisia Electorală Centrală.

Citește și: Fermierii ies din nou în stradă. Autoritățile au la dispoziție 7 zile să-i oprească

„Noi avem ca bază clară independența, suveranitatea, integritatea teritorială a Moldovei, neutralitatea militară și bunăstarea populației”, e declarat fostul președinte, Vasile Tarlev.

Precizăm că, potrivit Regulamentului aprobat de Comisia Electorală Centrală, astăzi începe perioada de desemnare și înregistrare a candidaților la funcția de președinte al Republicii Moldova. Un candidat desemnat la funcția de președinte va constitui Grup de inițiativă, care va fi înregistrat la CEC, care, la rândul său,  va examina dosarul și va anunța decizia în termen de trei zile.

Precizăm că Vasile Tarlev este recunoscut în calitate de cel mai longeviv prim-ministru al Republicii Moldova. El a stat în fruntea Executivului de la Chișinău în perioada anilor 2001-2008, în timpul guvernării comuniștilor.

Tags: alegeri prezidentialeCECComisia Electorala Centralacursa electoralăVasile Tarlev
Știrile zilei