X

Fostul președinte al CEC critică atitudinea consilierilor PAS în CMC

Fostul președinte al CEC critică atitudinea consilierilor PAS în CMC

Fostul președinte al CEC și actualul președintele PSD România în Republica Moldova, Iurie Ciocan, atrage atenția asupra „mariajelor” PAS-PSRM în consiliile locale din toată țara despre care spune că sunt 9 la număr.

Citește și: Servicii stomatologice gratuite pentru copiii de la sate

„În campionatul național la „mâna Moscovei” și „omul rușilor”, în care criteriul de bază de evaluare este alianța cu socialiștii lui Dodon, avem următoarele rezultate: 9 mariaje politice cu kremlinovici în favoarea partidului PAS”, atrage atenția Ciocan.

Potrivit lui, în opt consilii raionale alianțele sunt exclusiv intre PAS și PSRM. Este vorba despre Consiliile raionale din Anenii Noi, Cahul, Dochia, Dubăsari, Sângerei,  Soroca, Șoldănești, Ștefan Vodă.

Fostul președinte CEC atrage atenția și asupra coaliției largi din raionul Căușeni din care fac parte, inclusiv consilierii PAS și PSRM.

„Să fie clar – nu sunt împotriva alianțelor care garantează ireversibilitatea parcursului pro-european.  Toate acestea fiind spuse, în contextul dansului ritualic la pupitrul din sala Consiliului municipal Chișinău, unde vezi Doamne, după refuzul PAS de a forma Coaliție de guvernare locală cu MAN, primarul Ceban a fost pus să aleagă între haos și o alianță cu socialiștii lui Dodon. Desigur, paiul din ochiul altuia se vede mult mai bine decât țopăiala unor consilieri bântuiți”, consideră fostul președinte CEC.

Tags: CMCcoaliții PAS-PSRMIurie CiocanPASPSD România
Știrile zilei