X

Fostul preşedinte al Mali Ibrahim Boubacar Keita, eliberat de junta care l-a îndepărtat de la putere

Fostul preşedinte al Mali Ibrahim Boubacar Keita a fost eliberat joi de către junta care l-a îndepărtat de la putere săptămâna trecută, după cei şapte ani în care a deţinut puterea, în această ţară aflată în război împotriva jihadiştilor, au anunţat militarii, relatează AFP, scrie news.ro .

”Preşedintele IBK este liber, se află acasă”. a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al juntei, căpitanul Djibrila Maïga.

Citește și : Barnier: Trebuie să avem un acord post-Brexit până în jurul datei de 31 octombrie

Comitetul Naţional de Salvare a Poporului (CNSP), înfiinţat de militari pentru a conduce ţara, ”informează opinia publică naţională şi internaţională că fostul preşedinte Ibrahim Boubakar Keïta a fost eliberat şi se află în prezent la rşedinţa sa”, a anunţat el pe Facebook.

Keita s-a întors în noaptea de miercuri spre joi la reşedinţa sa din cartierul Sebenikoro.

Ibrahim Boubacar Keita, în vârstă de 75 de ani, a fost arestat împreună cu mai mulţi alţi oficiali la 18 august, într-un puci condus de către ofiţeri din Mali după mai multe luni de tulburări politice.

După luni de manifestaţii în ţară, militari conduşi de către colonelul Assimi Goita i-au arestat pe premier şi pe preşedinte marţi după-amiaza, după care şeful statului şi-a anunţat demisia.

Citește și : Comisarul european pentru comerţ, Phil Hogan, a demisionat pe fondul scandalului COVID-19

IBK, devenit în ochii mutora dintre pucişti principalul vinovat de criza în domeniul securităţii, politică şi economică în care se afundă ţara de ani de zile, şi-a anunţat în seara loviturii de stat demisia la postul naţional de televiziune. El a spus că nu are altă opţiune în vederea evitării unei băi de sânge.

El a fost reţinut de atunci într-un loc care nua fost divulgat în mod oficial.

Tags: Djibrila MaïgaIbrahim Boubacar KeïtaMaliSebenikoro
Categorii: Știrile zilei