X

Fostul președinte al unei federații de sport a fost reținut pentru șantaj

Fostul președinte al unei federații de sport a fost reținut pentru șantaj

Un fost președinte al unei federații de sport din Republica Moldova și complicele său au fost reținuți de oamenii legii pentru șantajarea a doi tineri întreprinzători în vara anului 2023.

Potrivit Poliției Republicii Moldova, bănuiții au pretins de la întreprinzători că aceștia nu le-ar fi întors dobânda și penalitățile de întârziere de 17.000 euro dintr-o datorie mai veche, în scopul dezvoltării afacerii celor doi în domeniul auto, pe care au inițiat-o în 2020, transmite Știri.md.

Citeşte şi: Moldova va plăti, în acest an, o sumă record pentru dobânda creditelor: E de două ori mai mare decât în 2022 – Stiripesurse.md

Prin urmare, cei doi tineri șantajați au apelat la oamenii legii care au desfășurat percheziții la domiciliile bănuiților, după care i-au reținut.

În cadrul perchezițiilor, polițiștii au ridicat sume totalizate la peste 90.000 de dolari a căror proveniență nu a putut fi explicată de bănuit, inclusiv pistolul cu care întreprinzătorul a fost amenințat, un pliculeț cu o substanță similară drogurilor ce urmează a fi expertizată, un sistem de urmărire GPS, precum și mașina de lux în care l-au obligat să semneze contractele ilegale.

Tags: republica moldovasantaj
Categorii: SocialȘtirile zilei