X

Fostul preşedinte Alberto Fujimori le-a cerut iertare celor pe care i-a dezamăgit în perioada în care a condus Peru

Fostul preşedinte peruan Alberto Fujimori şi-a cerut marţi “scuze”, de pe patul său de spital, pentru actele comise de guvernul său (1990-2000), la două zile după o graţiere controversată care i-a fost acordată de şeful statului Pedro Pablo Kuczynski, informează AFP.

“Sunt conştient că rezultatele obţinute în timpul guvernului meu au fost, în parte, bine primite, dar recunosc că eu i-am dezamăgit de asemenea pe o parte dintre compatrioţii mei. Le cer scuze din toată inima”, a declarat Fujimori, 79 de ani, condamnat în 2007 la 25 de ani de închisoare pentru corupţie şi crime împotriva umanităţii, într-o înregistrare video postată pe Facebook., conform agerpres.

Fostul preşedinte peruan Alberto Fujimori, de origine japoneză, se află în continuare în secţia de terapie intensivă a clinicii din Lima unde a fost transferat sâmbătă din închisoare, suferind de aritmie şi tensiune arterială mică. Duminică, preşedintele peruan, Pedro Pablo Kuczynski, l-a graţiat pe Alberto Fujimori “din motive umanitare”.

Citește și : Peste 250 de migranți au fost salvați din trei ambarcaţiuni pe Marea Mediterană

Peste 5.000 de peruani au manifestat luni seară la Lima, în pofida sărbătorilor de Crăciun, pentru a denunţa graţierea acordată fostului preşedinte Alberto Fujimori şi a cere demisia actualului şef al statului pe care îl acuză că a negociat politic această măsură.

Tags: Alberto FujimoriCraciungratiereguvernLimaPedro Pablo Kuczynski
Categorii: Știrile zilei