Fostul preşedinte american George H. W. Bush a murit la vârsta de 94 de ani

Publicat:

George H.W. Bush, cel de al 41-lea președinte al Statelor Unite, care a ocupat funcția între 1989 și 1993, a murit sâmbătă la vârsta de 94 de ani, relatează site-ul cotidianului The Washington Post, scrie Mediafax.

Decesul său a fost anunțat printr-un mesaj postat pe Twitter de purtătorul său de cuvânt, Jim McGrath. Cauza morții nu a fost încă făcută publică.


Citește și : Summit G20: Statele Unite, Canada şi Mexicul au semnat un nou acord comercial

În anul 2012, acesta a anunțat că suferă de o formă a bolii Parkinson. Soția fostului președinte republican, Barbara Bush, a murit pe 17 aprilie anul acesta.

Înainte de a fi ales în funcția de președinte, George H.W. Bush a fost un pilot în Marina americană, decorat pentru serviciile sale, a îndeplinit funcția de congressman, a fost un delegat la Națiunilor Unite, președinte al Partidului Republican, reprezentant la Beijing și director al CIA.

Absolvent al Universității Yale, George H.W. Bush și-a început cariera în politică în funcția de președinte al filialei Partidului Republican în Comitatul Harris, Texas.

Mandatul său în funcția de președinte al Statelor Unite a început la data de 20 ianuarie 1989.

În anul 1990, acesta a proclamat o “nouă ordine mondială”, liberă de “amenințarea terorii, cu un simț puternic al justiției și mai sigură în cautarea păcii – o lume în care națiunile împart responsabilitatea pentru libertate și justiție”.

În urma invadării Kuweitul în anul 1990, George H.W. Bush a format o coaliție de 30 de națiuni, susținută de NATO, care a luptat împotriva forțelor Irakului.

Citește și : Proteste la Buenos Aires împotriva summit-ului G20

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Arma care ar îngenunchea economia Rusiei și i-ar ruina mașinăria de război

Arma care ar îngenunchea economia Rusiei și i-ar ruina mașinăria de război Economia Federației Ruse a făcut față până în prezent nenumăratelor sancțiuni, iar Fondul...

Trei treceri ilegale ale frontierei în ultimele 24 de ore; Peste 20 de străini nu au fost lăsați să intre în RM

Trei treceri ilegale ale frontierei în ultimele 24 de ore; Peste 20 de străini nu au fost lăsați să intre în RM În punctele de...

Cum se amestecă Rusia în alegerile din România. Expert: ‘Facem parte dintre inamicii lor mai abordabili’

Cum se amestecă Rusia în alegerile din România. Expert: 'Facem parte dintre inamicii lor mai abordabili' Federația Rusă caută și, de multe ori, reușește să...

Cum arată Ziua Vinului în fotografii în PMAN

Cum arată Ziua Vinului în fotografii în PMAN Sursa: ipn.md

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.