Fostul preşedinte american Jimmy Carter, externat din spital după o intervenţie chirurgicală

Publicat:

Fostul preşedinte american Jimmy Carter a fost externat din spital joi şi se va recupera la domiciliu după ce a căzut şi şi-a rupt şoldul luni, în timp ce se pregătea să plece la o vânătoare de curcani sălbatici, a anunţat Centrul Carter, relatează Reuters, potrivit agerpres.

Într-un comunicat, organizaţia nonprofit a precizat că Jimmy Carter, în vârstă de 94 de ani, a fost externat din Centrul Medical Phoebe Sumter, din Americus, Georgia, din apropierea locuinţei lui Carter din localitatea Plains.


Citește și : Șeful diplomației iraniene: Nu există posibilitate pentru negocieri cu SUA

“El va face terapie, în cadrul recuperării sale după operaţia de instalare a unei proteze la şold. Preşedintele Carter intenţionează să predea la şcoala de duminică la Biserica baptistă Maranatha în acest weekend”, a precizat centrul.

Soţia lui Carter, fosta primă doamnă Rosalynn Carter, de 91 de ani, nu s-a simţit bine miercuri şi a fost internată peste noapte la spital pentru a fi ţinută sub observaţie şi a fi supusă la teste, se mai menţionează în comunicatul centrului.

“Ea a părăsit spitalul împreună cu preşedintele Carter în această dimineaţă”, mai precizează textul citat.

Carter, care a fost guvernator al Georgiei din 1971 până în 1975, a fost preşedinte al SUA un singur mandat de patru ani, fiind cel de al 39-lea lider al ţării. El a fost învins în tentativa de a fi reales în 1980, de republicanul Ronald Reagan.

Carter, care a primit în 2002 Premiul Nobel pentru activitatea sa umanitară, a trăit mai mult după ce a plecat de la Casa Albă decât oricare alt preşedinte american, notează Reuters.

Citește și : Ungaria: Preşedintele parlamentului compară adopţiile homosexuale cu pedofilia

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Fiul lui El Chapo pledează nevinovat la acuzațiile de trafic de droguri din SUA

Fiul lui El Chapo pledează nevinovat la acuzațiile de trafic de droguri din SUA Un fiu al lordului mexican condamnat al drogurilor Joaquin „El Chapo”...

Bruce Willis, surprins într-o nouă fotografie alături de familia sa

Bruce Willis, surprins într-o nouă fotografie alături de familia sa Actorul Bruce Willis, în vârstă de 68 de ani, a apărut recent într-o fotografie emoționantă...

Liderul Iranului dă ordin de luptă pentru lovirea directă a Israelului: ‘Vom răzbuna sângele vărsat’

Liderul Iranului dă ordin de luptă pentru lovirea directă a Israelului: 'Vom răzbuna sângele vărsat' Liderul suprem al Iranului, ayatollahul Ali Khamenei, a emis un...

Șcene șocante în România: Tânăr filmat de prieteni în timp ce se electrocutează pe un vagon de tren

Șcene șocante în România: Tânăr filmat de prieteni în timp ce se electrocutează pe un vagon de tren   Șcene șocante în România: Tânăr filmat de...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.