Fostul preşedinte argentinian a fost internat în stare gravă

Publicat:

Fostul preşedinte argentinian Fernando de la Rua (1999-2001) a fost spitalizat în stare gravă, au anunţat surse medicale citate luni de presa locală, informează marţi AFP, potrivit agerpres.

Fernando de la Rua, 81 de ani, “a fost spitalizat în stare gravă cauzată de o decompensare cardiacă şi renală”, a declarat un reprezentant al clinicii Fleming din Buenos Aires, citat de publicaţia Perfil.


Citește și: Londra își reafirmă sprijinul pentru ambasadorul său din SUA

Fostul şef al statului argentinian a mai fost spitalizat la începutul anului la terapie intensivă şi a suferit o intervenţie chirurgicală pentru o afecţiune cardiovasculară gravă. După o lungă perioadă de convalescenţă, el a primit din nou îngrijiri la spital în luna mai, din cauza unei complicaţii renale.

Ultima sa apariţie publică datează din noiembrie anul trecut, fiind prilejuită de seara de gală pe care guvernul argentinian a oferit-o pentru Teatro Colon în cadrul summitului G20.

Citește și: Londra își reafirmă sprijinul pentru ambasadorul său din SUA

În 2015, Fernando de la Rua – acuzat că a dat mită unor senatori din opoziţie în timp ce se afla la putere pentru a-i determina să adopte o reformă la Legea muncii – a fost absolvit.

El s-a menţinut la distanţă de viaţa politică după ce s-a retras în mod precipitat de la Preşedinţie, în 2001, anul în care Argentina a cunoscut cea mai mare insolvenţă din istoria sa şi o gravă criză economică şi socială. Revolte violente au fost reprimate în mod dur, ducând la moartea a circa 30 de oameni. La 19 decembrie în acel an, fostul şef al statului a fugit cu elicopterul de la sediul Preşedinţiei, asediat de mii de manifestanţi. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Microplasticele pătrund adânc în organismele peştilor (studiu)

Microplasticele pătrund adânc în organismele peştilor (studiu) Omniprezente în mediu, microplasticele pătrund adânc în organismele peştilor, ajungând în număr mare în fileurile pe care le...

Poliţia din Germania a reţinut un bărbat suspectat de hărţuirea lui Taylor Swift

Poliţia din Germania a reţinut un bărbat suspectat de hărţuirea lui Taylor Swift Poliţia germană a reţinut un american suspectat de hărţuirea lui Taylor Swift...

Trump a devenit din nou un star reality TV cu discursul său incoerent de la Convenţie

Trump a devenit din nou un star reality TV cu discursul său incoerent de la Convenţie Într-un discurs incoerent susţinut joi seară la Convenţia republicană,...

Johnny Depp s-a inspirat din tarot pentru a crea o nouă colecţie de tablouri

Johnny Depp s-a inspirat din tarot pentru a crea o nouă colecţie de tablouri Actorul Johnny Depp a recurs la iconografia cărţilor de tarot pentru...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.