Fostul preşedinte brazilian Lula da Silva nu este considerat un fugar (tribunal)

Publicat:

Fostul preşedinte brazilian Luiz Inacio Lula da Silva nu s-a prezentat vineri autorităţilor în termenul stabilit de judecătorul anticorupţie Sergio Moro, dar asta nu face din el un fugar, a afirmat o purtătoare de cuvânt a tribunalului de care depinde magistratul respectiv, citată de AFP, conform agerpres.

“Lula nu a încălcat un ordin judecătoresc. El a primit doar oportunitatea de a se prezenta autorităţilor fără a fi necesară intervenţia poliţiei. Toată lumea ştie unde este, nu se ascunde, nu este un fugar”, a explicat purtătoarea de cuvânt al celui de-al 13-lea tribunal federal din Curitiba (sud).


Citește și : Mark Zuckerberg anunţă noi măsuri şi restricţii Facebook în perspectiva alegerilor din mai multe state

Potrivit mandatului emis joi de judecătorul Moro, Lula se putea “prezenta de bunăvoie vineri, înainte de orele 17.00 (22.00 GMT), la sediul poliţiei federale din Curitiba”.

La aproape o jumătate de oră după acest termen, fostul preşedinte a apărut la fereastra sindicatului metalurgiştilor din Sao Bernardo do Campo, în apropiere de Sao Paolo (la circa 400 de kilometri de Curitiba), pentru a saluta miile de partizani veniţi să îl susţină.

“Poate fi considerat fugar numai dacă este căutat de poliţie şi aceasta nu reuşeşte să-l localizeze”, a subliniat purtătoarea de cuvânt a tribunalului.

Deputatul Ze Geraldo, din Partidul Muncitorilor (PT), înfiinţat de Lula în anii 1980, a făcut cunoscut că fostul preşedinte intenţiona să-şi petreacă noaptea la sediul sindicatului, unde ajunsese joi seară.

“S-a hotărât”, a explicat el. “Lula nu va merge la Curitiba. Vom petrece noaptea aici. Este prevăzut un program sâmbătă, inclusiv o slujbă religioasă” în memoria fostei sale soţii Marisa, a făcut cunoscut PT.

Citește și : Slovacia : Şeful poliţiei refuză să demisioneze la apelurile manifestaților

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Comisia Europeană a dat alerta economică: Turismul în UE s-ar putea prăbuși din cauza încălzirii globale

Comisia Europeană a dat alerta economică: Turismul în UE s-ar putea prăbuși din cauza încălzirii globale Efect neaşteptat al încălzirii globale: Turiştii fug de căldura...

Cinci echipe de pompieri au intervenit la un incendiu care a izbucnit în capitală

Cinci echipe de pompieri au intervenit la un incendiu care a izbucnit în capitală În dimineața zilei de astăzi, pompierii din Chișinău au fost solicitați...

Mesaj de alertă în județul Tulcea din cauza războiului din Ucraina

Mesaj de alertă în județul Tulcea din cauza războiului din Ucraina Autoritățile române au transmis, sâmbătă, un mesaj RO-Alert în județul Tulcea, fiind vizate localitățile...

Rusia susţine că a cucerit un sat în regiunea Doneţk

Rusia susţine că a cucerit un sat în regiunea Doneţk Rusia a anunţat sâmbătă că forţele sale au cucerit un sat în regiunea Doneţk, în...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.