Fostul preşedinte al Braziliei, achitat într-una din cele şase proceduri penale în curs

Publicat:

Fostul preşedinte al Braziliei Luiz Inacio Lula da Silva a fost achitat joi într-una din cele şase proceduri penale în curs, pe lângă dosarul de corupţie pentru care ispăşeşte din luna aprilie o pedeapsă de peste 12 ani de închisoare, transmite AFP, potrivit agerpres.

Decizia, emisă de un judecător din Brasilia, Ricardo Leite, îl achită pe fostul şef al statului (2003-2010) într-un dosar de presupusă obstrucţionare a justiţiei.


Citește și : Turcia: Fostul premier Binali Yildirim, ales preşedinte al parlamentului

Lula a fost acuzat în 2016 că a încercat să cumpere tăcerea fostului director al întreprinderii de stat Petrobras Nestor Cervero.

Magistratul a subliniat lipsa de probe pentru susţinerea acuzaţiei.

Lula, care respinge toate acuzaţiile împotriva sa, consideră că este victima unui complot pentru a-l împiedica să revină la putere.

Acuzat că a primit un apartament la malul mării pentru a favoriza o firmă de construcţii în obţinerea unor contracte de stat, el ispăşeşte o pedeapsă de 12 ani şi o lună de închisoare.

Citește și : Italia: Salvini interzice debarcarea unei nave cu migranți în Sicilia

Fostul preşedinte brazilian se află pe primul loc în intenţiile de vot pentru prezidenţialele din octombrie, candidatura sa având însă şanse mari să fie invalidată în viitorul apropiat de justiţia electorală.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

‘Substanțele chimice veșnice’, absorbite prin piele în cantități alarmante

'Substanțele chimice veșnice', absorbite prin piele în cantități alarmante Un nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din Birmingham aduce informații îngrijorătoare despre substanțele...

Rapperul american Kanye West, în vizită la Moscova

Rapperul american Kanye West, în vizită la Moscova Rapperul american Kanye West, care a stârnit în mod repetat polemici în Statele Unite, se află la...

Castelul Balmoral din Scoția își va deschide porțile pentru public pentru prima dată

Castelul Balmoral din Scoția își va deschide porțile pentru public pentru prima dată Castelul Balmoral, refugiu scoțian al familiei regale din Marea Britanie încă din...

Cum au ajutat urzicile un botanist să rezolve mai multe crime

Cum au ajutat urzicile un botanist să rezolve mai multe crime Botanistul criminalist Patricia Wiltshire a dezvăluit modul în care cunoștințele sale despre urzici au...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.