Fostul preşedinte columbian Álvaro Uribe a fost eliberat după două luni de arest la domiciliu

Publicat:

Fostul preşedinte columbian Álvaro Uribe a fost eliberat după două luni de arest la domiciliu, în cadrul unei investigaţii privind influenţarea unor martori şi fraudă, a decis sâmbătă o judecătoare din Bogotá, relatează TVE, scrie news.ro .

După ce şi-a prezentat detaliat argumentele, judecătoarea Clara Ximena Salcedo Duarte a anunţat decizia de a-i reda libertatea lui Uribe, care a condus ţara între anii 2002 şi 2010.


Citește și : Trump, la apariţie la un eveniment public după externare: ‘Mă simt grozav!’

Uribe, care a participat online la audiere, a scris ulterior pe Twitter: „Mulţumesc lui Dumnezeu”.

Procesul a început în 2012, când Uribe l-a acuzat pe senatorul de stânga Ivan Cepeda că ar fi orchestrat un complot pentru a-l asocia cu grupări paramilitare de dreapta. În 2018, instanţa a declarat că Cepeda a colectat informaţii de la foşti luptători în cadrul activităţii sale şi că nu a plătit sau presat foşti paramilitari. În schimb, Uribe a fost cel vinovat, potrivit instanţei, care a adăugat că aliaţii acestuia au întreprins noi eforturi de influenţare a martorilor, chiar şi după hotărârea sa iniţială.

După ce pe 4 august a fost plasat în arest la domiciliu, Uribe a renunţat la fotoliul său de senator.

Sâmbătă seară, el a fost felicitat de preşedintele Statelor Unite. Într-un mesaj publicat pe Twitter, Donald Trump a spus: „Felicitări fostului preşedinte Álvaro Uribe, un erou, care a primit Medalia Prezidenţială a Libertăţii şi un aliat al ţării noastre împotriva Castro-Chavismului. Voi fi mereu alături de prietenii noştri columbieni”.

Citește și : Greta Thunberg îndemnă la vot pentru Joe Biden

Trump a revenit, făcând referire la rivalul său democrat, Joe Biden, pe care l-a numit „o marionetă a Castro-Chaviştilor”.

„Biden este sprijinit de socialistul Gustavo Petro, un mare învins şi fost lider al guerillei M-19. Biden este slab privind socialismul şi va trăda Columbia. Eu sunt cu voi!”, a mai scris Trump.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Ziarul New York Times a identificat cea mai frumoasă carte a secolului 21

Ziarul New York Times a identificat cea mai frumoasă carte a secolului 21 Prietena mea genială, de Elena Ferrante, tradusă în engleză de Ann Goldstein...

‘Despicable Me’, prima franciză animată din istorie care depăşeşte încasări de 5 miliarde de dolari

'Despicable Me', prima franciză animată din istorie care depăşeşte încasări de 5 miliarde de dolari "Despicable Me 4" s-a impus la box office-ul internaţional, câştigând...

Netflix a dezvăluit imagini din culisele celui de-al cincilea şi ultimul sezon al serialului ‘Strange Things’

Netflix a dezvăluit imagini din culisele celui de-al cincilea şi ultimul sezon al serialului 'Strange Things' Netflix a dezvăluit luni imagini din culisele celui de-al...

Nominalizările la premiile Emmy o să fie anunţate miercuri: Netflix se pregătește să dea marea lovitură

Nominalizările la premiile Emmy o să fie anunţate miercuri: Netflix se pregătește să dea marea lovitură Serialele "The Bear", "Shogun" şi "Baby Reindeer" sunt cotate...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.