Fostul preşedinte eccuadorian, Rafael Correa, a cerut azil în Belgia (surse)

Publicat:

Fostul preşedinte al Ecuadorului, Rafael Correa, căutat de justiţia din ţara sa, a depus în această vară o cerere de azil în Belgia, unde locuieşte împreună cu familia sa din 2017, informează AFP citând două surse apropiate dosarului, potrivit Agerpres.

Rafael Correa, preşedinte al Ecuadorului din 2007 până în 2017, a fost somat miercuri de justiţia ecuadoriană să se întoarcă în ţara sa pentru a fi judecat pentru presupusa implicare în răpirea unui opozant în 2012.


Citește și : Fâşia Gaza: Militant islamist palestinian, împuşcat mortal de armata israeliană

El s-a declarat nevinovat şi a declarat că este vorba de “persecuţie politică” din partea actualei puteri. Fostul preşedinte l-a acuzat deja pe succesorul său şi fostul aliat Lenin Moreno că se află în spatele unui “complot” împotriva lui.

Rafael Correa a depus o solicitare de azil în Belgia în iunie, chiar înainte de oficializarea luna următoare a mandatului internaţional de arestare emis împotriva lui la Quito.

Potrivit uneia din aceste surse, cererea a fost depusă la 25 iunie şi este examinată din august de către Comisariatul general pentru refugiaţi şi apatrizi (CGRA) la Bruxelles. O altă sursă apropiată dosarului a confirmat că cererea este examinată în instanţă, în faţa căreia Correa a fost audiat la sfârşitul verii pentru a-şi susţine demersul.

Rafael Correa, în vârstă de 55 de ani, s-a stabilit în iulie 2017 în Belgia, ţara de origine a soţiei sale şi unde el însuşi şi-a făcut studiile.

Citește și : Donald Trump va absenta de la Forumul de pace de la Paris

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Actorul Daniel Day-Lewis revine pe marele ecran

Actorul Daniel Day-Lewis revine pe marele ecran După o absență de șase ani, Daniel Day-Lewis, câștigător a trei premii Oscar, se întoarce pe marele ecran...

Anchetă în India privind vânzarea de bilete pentru concertele Coldplay

Anchetă în India privind vânzarea de bilete pentru concertele Coldplay Poliţia indiană a demarat o anchetă privind vânzarea pe piaţa neagră a biletelor pentru concertele...

Snapchat, acuzată că ar fi creat un mediu nesigur pentru minori

Snapchat, acuzată că ar fi creat un mediu nesigur pentru minori Snapchat este acuzată că ar fi creat un mediu nesigur pentru minori, expunându-i la...

Prinţesa Beatrice, nepoata regelui Charles, aşteaptă al doilea copil

Prinţesa Beatrice, nepoata regelui Charles, aşteaptă al doilea copil Prinţesa Beatrice, nepoata regelui Charles şi fiica Prinţului Andrew, aşteaptă al doilea copil. Prinţesa şi soţul ei...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.