Fostul preşedinte peruan Alan Garcia a încercat să se sinucidă în timp ce poliţia îl aresta

Publicat:

Fostul preşedinte peruan Alan Garcia s-a împuşcat miercuri când poliţia a venit la domiciliul său din Lima pentru a-l aresta în legătură cu o anchetă de corupţie, transmite Reuters, citând o sursă din cadrul poliţiei, potrivit Agerpres.

Alan Garcia a fost transportat de urgenţă la spitalul Casimiro Ulloa din capitală, a indicat sursa, sub rezerva anonimatului.


Televiziunea locală America a relatat că fostul preşedinte este supus unei intervenţii chirugicale şi se află în stare critică.

Citește și : Serviciul de Securitate al Ucrainei a anihilat un comando rusesc. Misiunea acestuia era asasinarea mai multor ofițeri de informații!

Postul a difuzat imagini cu fiul lui Garcia şi susţinători ai fostului preşedinte sosind la spital.

Garcia este anchetat pentru o presupusă luare de mită în legătură cu construirea unei linii de metrou în capitală de către concernul brazilian Odebrecht.

Alan Garcia, preşedinte al statului Peru între 1985-1990 şi 2006-2011, îşi susţine nevinovăţia şi se declară victima unei persecuţii politice.

În noiembrie trecut, Alan Garcia s-a refugiat la ambasada uruguayană de la Lima după ce i s-a interzis să părăsească teritoriul ţării cât timp se află sub anchetă. Guvernul uruguayan i-a respins însă cererea de azil, astfel încât Alan Garcia a părăsit ambasada după circa două săptămâni petrecute acolo.

Miercurea trecută, un alt preşedinte peruan, Pedro Pablo Kuczynski (2016-2018), a fost plasat în arest preventiv în aceeaşi anchetă.

Uriaşul scandalul de corupţie Odebrecht a implicat zeci de responsabili de rang înalt din America Latină, acuzaţi că au primit mită în schimbul acordării preferenţiale de contracte de lucrări publice. Odebrecht a recunoscut că a dat mită 29 milioane de dolari unor oficiali peruani pe durata a trei preşedinţii.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Singurătatea şi dependenţa de internet, printre principalele probleme din domeniul sănătăţii mintale (psihiatru)

Singurătatea şi dependenţa de internet, printre principalele probleme din domeniul sănătăţii mintale (psihiatru) ''Singurătatea şi dependenţa de internet se vor numără printre principalele probleme de...

Pandemia Covid-19 a scăzut temperatura nocturnă a Lunii

Pandemia Covid-19 a scăzut temperatura nocturnă a Lunii Temperatura nocturnă a Lunii a scăzut semnificativ în timpul perioadei de izolare globală din primăvara anului 2020,...

Instanța a decis: rămășițele lui Diego Maradona pot fi mutate

Instanța a decis: rămășițele lui Diego Maradona pot fi mutate Rămășițele lui Diego Maradona pot fi mutate. Decizia aparține unui tribunal din Argentina. Copiii celebrului...

Talentele Republicii Moldova, premiate pentru contribuțiile în artă și cultură la Gala Excelenței Muzicale

Talentele Republicii Moldova, premiate pentru contribuțiile în artă și cultură la Gala Excelenței Muzicale Talentele Republicii Moldova au fost onorate la Gala Excelenței Muzicale, eveniment...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.