Fostul preşedinte peruan îşi aşteaptă EXTRĂDAREA în spatele gratiilor

Publicat:

Un judecător din San Francisco a revocat joi cauţiunea fostului preşedinte peruan Alejandro Toledo (2001-2006) în vederea pregătirii extrădării acestuia din Statele Unite în Peru, unde este acuzat de corupţie, informează vineri France Presse, potrivit agerpres.

Procurorii americani au cerut miercuri revocarea cauţiunii fostului preşedinte peruan pentru a putea fi plasat în detenţie. Potrivit acestora, “riscul de fugă” în ceea ce-l priveşte pe Toledo “a crescut dincolo de pragul acceptabil” şi prin urmare, el nu ar trebui să mai fie în arest la domiciliu.


Citeşte şi: Adunarea Generală a ONU cere retragerea Rusiei din Ucraina – Black News

Joi seară, un judecător din San Francisco a respins o nouă cerere din partea apărării care dorea să împiedice extrădarea lui Toledo în Peru, dar a dispus suspendarea procesului pentru şapte zile pentru a-i permite să efectueze posibile căi de atac legale, aşa cum permite legea SUA.

Fostul preşedinte, în vârstă de 76 de ani, a fost arestat în 2019 în Statele Unite pentru corupţie şi spălare de bani în Peru. De atunci, el este în arest la domiciliu la reşedinţa sa din California şi poartă o brăţară electronică.

Toledo este suspectat că a primit zeci de milioane de dolari de la grupul brazilian de construcţii Odebrecht, implicat într-un vast scandal în America de Sud, în schimbul obţinerii de contracte publice.

La sosirea sa pe sol peruan, el ar trebui să fie arestat preventiv în legătură cu acest caz.

Parchetul cere o pedeapsă de 20 de ani şi 6 luni de închisoare pentru Toledo, care a recunoscut că Odebrecht a plătit cel puţin 34 de milioane de dolari şi că el a primit o parte din acea sumă.

Citeşte şi: Zelenski recunoaşte că situaţia militară din sudul Ucrainei este destul de periculoasă – Black News

Totuşi, el îşi susţine nevinovăţia, spunând că de tranzacţii s-a ocupat un om de afaceri acum decedat, Josef Maiman, potrivit presei peruane.

Fostul preşedinte face parte dintr-o listă de foşti şefi de stat peruani urmăriţi penal sau condamnaţi pentru corupţie: Alberto Fujimori (1990-2000), Ollanta Humala (2011-2016), Pedro Pablo Kuczynski (2016-2018), Martin Vizcarra (2018-2020) şi Pedro Castillo (2021-2022). 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Cât a costat Forumul Național ‘Cahul4Culture’

Cât a costat Forumul Național 'Cahul4Culture' În perioada 1-3 iulie, în municipiul Cahul a fost organizat Forumul Național „Cahul4Culture” pe tema „Rolul politicilor culturale în...

Recean: Antreprenorii din Ceadîr-Lunga reușesc să-și extindă piețele de desfacere și contribuie la creșterea economică a țării

Recean: Antreprenorii din Ceadîr-Lunga reușesc să-și extindă piețele de desfacere și contribuie la creșterea economică a țării În cadrul vizitei sale în municipiul Ceadîr-Lunga, prim...

Șeful Marelui Stat Major, în vizită la mai multe unități militare din municipiul Ungheni și Bălți

Șeful Marelui Stat Major, în vizită la mai multe unități militare din municipiul Ungheni și Bălți Șeful Marelui Stat Major, generalul Eugen Ohladciuc, a vizitat...

La summitul OCS de la Shanghai, Putin şi-a reiterat planul de pace în Ucraina, sinonim cu ‘capitulare’ Kievului

La summitul OCS de la Shanghai, Putin şi-a reiterat planul de pace în Ucraina, sinonim cu 'capitulare' Kievului Rusia este gata să ia în considerare...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.