X

Fostul preşedinte sudanez a murit într-un spital militar din Arabia Saudită

Fostul preşedinte sudanez Abdulrahman Suwar Al-Dahab a decedat joi într-un spital militar din capitala Arabiei Saudite, Riad, a anunţat agenţia de presă sudaneză SUNA, relatează Reuters, potrivit agerpres.

Dahab, fost ofiţer militar, a fost ministru al apărării înainte de a conduce o lovitură de stat în 1985 pentru a-l îndepărta de la putere pe Jaafar Nimeiri, care a fost preşedinte al ţării din 1969.

Citeşte şi: Pentru Trump, situaţia e clară: ‘ Pare cert, Khashoggi e mort. Consecinţele vor fi severe!’ – VIDEO

Când a preluat puterea, el a promis că va organiza alegeri în decurs de un an, un angajament pe care puţini l-au crezut într-o ţară epuizată de război civil.

Cu toate acestea, în 1986, în cea mai mare ţară din Africa ca suprafaţă de teren au avut loc alegeri multipartite care au adus la putere un guvern civil. Actualul preşedinte al Sudanului, Omar al-Bashir, care se află la putere de aproape 30 de ani, a declarat anterior că va demisiona în 2020 şi nu şi-a exprimat în mod explicit intenţia de a candida din nou. Pe numele lui a fost emis un mandat de arestare pentru crime împotriva umanităţii de către Tribunalul Penal Internaţional (TPI).

Citeşte şi: Putin bagă-n sperieţi pe toată lumea: ‘ În caz de război nuclear, vom ajunge în Rai ca martiri; atacatorii vor pieri ca nişte păcătoşi!’

Tags: Abdulrahman Suwar Al-DahabArabia sauditaOmar al-BashirRiadSudanTribunalul Penal Internaţional (TPI)
Categorii: Știrile zilei