Fostul primar al Romei scapă basma curată dintr-un dosar în care era acuzat de cheltuirea banilor publici în scop personal

Publicat:

Ignazio Marino, fost primar al Romei între 2013-2015, condamnat în apel într-un dosar în care era acuzat de cheltuirea banilor municipalităţii în scop personal, a fost achitat de Curtea de Casaţie, transmite AFP, citând presa din Peninsulă, potrivit agerpres.

‘Adevărul şi justiţia au învins’, a reacţionat Marino, membru al Partidului Democrat (PD, centru-stânga). El şi-a exprimat însă regretul că verdictul Curţii nu repară ‘vânătoarea purtată în 2015 împotriva unui primar ales democratic’.


Citește și: Jaf ca-n filme pe aeroportul din Tirana: Hoții au fugit cu milioane de euro dintr-un avion!

‘Profesorul Marino şi-a regăsit în sfârşit onoarea’, a declarat avocatul său, denunţând ‘acuzatori politici’ care au acţionat cu ‘rea-credinţă’.

Ignazio Marino fusese achitat în primă instanţă în 2016, din ‘lipsă de probe’, la acuzaţiile legate de un prejudiciu de 12.000 de euro pentru note de plată false şi 6.000 de euro ca presupusă fraudă fiscală.

El ar fi folosit un card de credit al primăriei pentru plata unor mese private cu soţia sau prietenii la restaurant, prezentând notele de plată drept cheltuieli profesionale.

Marino a restituit ulterior sumele respective.

În ianuarie 2018, în urma recursului parchetului, fostul primar a fost condamnat la 2 ani de detenţie.

Primăria Romei s-a constituit parte civilă în proces, invocând atingerea adusă imaginii oraşului.

Acest caz a accelerat căderea lui Ignazio Marino, un chirurg reputat, ieşit nepătat din scandalul ‘Mafia Capitale’, o amplă reţea infracţională de afacerişti şi de politicieni din toate partidele.

Citește și: După numărarea a 95% din voturi, Netanyahu pare că-și va menține fotoliul de premier în Israel

Marino a pierdut susţinerea lui Matteo Renzi, premierul de atunci, şi a fost obligat de formaţiunea sa să demisioneze în octombrie 2015.

Ignazio Marino a fost înlocuit cu un comisar numit de guvern, care a condus Roma timp de şapte luni până la alegerile din iunie 2016, câştigate cu 67% din voturi de Virginia Raggi, candidata Mişcării 5 Stele, o formaţiune antisistem.

Ulterior, dificultăţile întâmpinate de Virginia Raggi în a-şi constitui o echipă şi a propune măsuri concrete pentru rezolvarea numeroaselor probleme ale Oraşului Etern (supraîndatorare, transport public, gestionarea deşeurilor şi altele) au dus la o scădere accentuată a popularităţii sale.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Trupele rusești trebuie retrase imediat din Moldova. Mesajul premierului Recean la Adunarea ONU

Trupele rusești trebuie retrase imediat din Moldova. Mesajul premierului Recean la Adunarea ONU Republica Moldova își dorește soluționarea pașnică a conflictului transnistrean, cu respect deplin...

Brașovul este cel mai atractiv oraș din România pentru a locui. Unde se situează Bucureștiul și cine mai e în Top 10

Brașovul este cel mai atractiv oraș din România pentru a locui. Unde se situează Bucureștiul și cine mai e în Top 10 Braşov, situat la...

Înlocuitor pentru Mbappe! Ce vrea să facă Ancelotti în derby-ul Atletico Madrid – Real Madrid

Înlocuitor pentru Mbappe! Ce vrea să facă Ancelotti în derby-ul Atletico Madrid - Real Madrid Real Madrid o întâlnește pe rivala Atletico Madrid, duminică, 29...

Premierul Dorin Recean a avut o întrevedere cu secretarul general al ONU, António Guterres

Premierul Dorin Recean a avut o întrevedere cu secretarul general al ONU, António Guterres „Suntem mai puternici atunci când suntem uniți, iar acest lucru se...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.