Fostul procuror general al Albaniei, vizat de o anchetă deschisă pentru spălare de bani

Publicat:

Fostul procuror general al Albaniei, Adriatik Lalla, este vizat de o anchetă deschisă pentru fapte de spălare de bani, a informat marţi parchetul albanez, transmite AFP, conform agerpres.

‘Parchetul tribunalului de primă instanţă din Durrës’, oraş-port din nord-vestul Albaniei, ‘a înregistrat o procedură penală împotriva cetăţeanului Adriatik Llalla’, a declarat purtătoarea de cuvânt Borana Gjidiaj.


Citește și : Johannes Hahn : Turcia se îndepărtează rapid de UE

Procedura se referă la fapte de refuz de declarare sau fals în declaraţia de avere, de nedeclarare de bani la trecerea frontierei şi de spălare de bani, a menţionat purtătoarea de cuvânt, fără alte precizări.

Comisia Europeană a recomandat marţi deschiderea negocierilor de aderare la Uniunea Europeană cu Tirana. Lupta împotriva corupţiei face parte dintre priorităţile formulate de Bruxelles.

Albania a început o reformă judiciară, ce prevede, între altele, verificarea averilor judecătorilor. Dosarele a 800 de judecători sunt verificate din acest punct de vedere.

Citește și : SUA vrea să creeze o forţă arabă care să înlocuiască prezenţa sa militară în Siria (WSJ)

La sfârşitul lunii februarie, prim-ministrul albanez Edi Rama a declarat că ’17 înalţi magistraţi şi procurori s-au retras din funcţii’ pentru a nu fi obligaţi să se supună acestei verificări a trecutului şi averii lor.

Adriatik Lalla a fost unul din oamenii cei mai puternici şi mai temuţi în Albania până la expirarea mandatului său de procuror general, în noiembrie 2017. Lalla, soţia sa şi cei doi copii ai lor au interdicţie de intrare în SUA, impusă de Departamentul de Stat de la Washington.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026 Comitetul de organizare a Jocurilor Olimpice şi Paralimpice de iarnă din 2026, de la Milano şi Cortina...

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani Secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Moldova, Sergiu Mihov, a...

FOTO/ Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit cu Maia Sandu. „Suntem alături de Republica Moldova pentru îndeplinirea visului european”

FOTO/ Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit cu Maia Sandu „Suntem alături de Republica Moldova pentru îndeplinirea visului european”, a transmis prim-ministrul României, Marcel Ciolacu,...

Emmanuel Macron lansează un avertisment dur cu privire la viitorul economic al UE

Emmanuel Macron lansează un avertisment dur cu privire la viitorul economic al UE Președintele francez Emmanuel Macron a lansat un avertisment dur cu privire la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.