X

Fostul producător de film Harvey Weinstein a fost spitalizat şi operat pe inimă

Fostul producător de film Harvey Weinstein a fost spitalizat şi operat pe inimă

Fostul producător de la Hollywood, Harvey Weinstein, a fost transportat de urgenţă la spital pentru o operaţie pe cord în New York, unde fostul producător, în vârstă de 72 de ani, este încarcerat în aşteptarea unui nou proces în noiembrie pentru acuzaţii de viol şi agresiune sexuală, a relatat luni ABC News, citat de AFP.

„Weinstein a fost transportat de urgenţă la spitalul Bellevue noaptea trecută din cauza numeroaselor simptome medicale”, au precizat reprezentanţii săi într-un comunicat obţinut de canal, care «au confirmat o intervenţie şi o operaţie pe cord», dar nu au oferit mai multe informaţii, potrivit stiripesurse.

Citește și: Crește nemulțumirea rușilor. Putin nu a mai fost așa de puțin popular de la mobilizarea parțială din 2022

Fostul producător american fusese deja spitalizat la sfârşitul lunii aprilie la New York, imediat după anularea răsunătoare a primei sale condamnări pentru viol în 2020.

Reprezentanţii săi au subliniat că clientul lor suferă de „o multitudine de probleme de sănătate semnificative care necesită monitorizare medicală” în timp ce bărbatul în vârstă de 72 de ani este încarcerat în celebra închisoare Rikers Island din New York.

El urmează să participe joi la o nouă audiere procedurală la un tribunal din Manhattan, după ce, la începutul lunii septembrie, procuratura federală din Manhattan a prezentat unui mare juriu – cetăţeni care participă la faza de anchetă împreună cu procurorul – noi dovezi privind agresiuni sexuale comise în anii 2000.

Harvey Weinstein ar putea fi inculpat din nou la sfârşitul săptămânii.

O audiere care a avut loc în iulie la New York, în timpul căreia acesta a părut afectat fizic şi aflat într-un scaun cu rotile, a stabilit un nou proces pentru 12 noiembrie.

La sfârşitul lunii aprilie, Harvey Weinstein a beneficiat de o decizie a Curţii de Apel din New York de anulare a condamnării sale din 2020 pentru violul unei actriţe, Jessica Mann, în 2013, şi agresiunea sexuală a unei asistente de producţie, Mimi Haleyi, în 2006.

O anulare văzută ca un afront şi un pas înapoi pentru mişcarea #MeToo, lansată odată cu afacerea Weinstein, împotriva violenţei sexuale şi sexiste la adresa femeilor.

Dezvăluirile din 2017 despre agresiunile sexuale ale fostului şef al Miramax au declanşat o undă de şoc mondială şi au eliberat vocea multor victime.

Citește și: Vladimir Zelenski: Ucraina are ”nevoie de o nouă energie” după doi ani şi jumătate de război cu Rusia

Peste 80 de femei l-au acuzat de hărţuire, agresiune sexuală sau viol, printre care Angelina Jolie, Gwyneth Paltrow şi Ashley Judd.

Harvey Weinstein a susţinut întotdeauna că relaţiile sexuale au fost consensuale.

În ciuda anulării verdictului din New York, acesta este ţinut în arest deoarece a fost condamnat în 2023 în Los Angeles la 16 ani de închisoare pentru alte cazuri de viol şi agresiune sexuală.

Tags: Harvey WeinsteinHollywood
Diverse