Fostul rebel maoist Pushpa Kamal Dahal, confirmat pentru a treia oară premier în Nepal

Publicat:

Fostul rebel maoist Pushpa Kamal Dahal a fost confirmat premier pentru a treia oară de Parlamentul din Nepal, informează mediafax.

Fostul rebel maoist Pushpa Kamal Dahal a fost confirmat marți ca prim-ministru al Nepalului pentru a treia oară, câștigând sprijinul aproape unanim al parlamentarilor, chiar dacă în urma alegerilor din noiembrie a rezultat un parlament cu multe partide.


Citește și : Uniunea Europeană va impune noi sancţiuni împotriva Belarusului pentru sprijinul acordat Rusiei

Dahal, care încă își mai păstrează numele de luptător Prachanda, adică „feroce”, a obținut 268 de voturi într-un vot de încredere în Parlamentul de 275 de membri. Dahal, în vârstă de 68 de ani, conduce Centrul Maoist, al treilea partid ca mărime, cu 32 de locuri în Parlament. Acesta va guverna cu sprijinul altor partide, inclusiv al Partidului Comunist Unificat marxist-leninist (UML), care are 79 de locuri.

Dahal a renunțat la o alianță cu Congresul nepalez, care a câștigat alegerile cu 89 de locuri, după ce a formațiunea a refuzat să-l nominalizeze pentru funcția de prim-ministru. Noul acord de coaliție prevede ca UML să preia rolul premierului după jumătate din mandatul de cinci ani.

Într-un discurs adresat parlamentarilor, el a menționat că „există nemulțumire în rândul oamenilor cu munca noastră”, potrivit CNN. „Stau aici pentru a inversa acest lucru”, a spus el, promițând să lucreze pentru stabilitate și progres economic, precum și pentru o politică externă „pro-Nepal” de relații „echilibrate, de încredere și prietenoase” cu toate țările, inclusiv cu vecinii China și India.

Cu toate acestea, coaliția de șapte partide condusă de Pushpa Kamal Dahal va guverna cu dificultate, deoarece mulți dintre aliați au interese contradictorii în probleme importante precum dreptul de proprietate, forma guvernului federal și distribuirea cărților de identitate.

Citește și : NATO şi UE se angajează să-şi intensifice cooperarea

De asemenea, noua administrație se confruntă cu provocări economice tot mai mari, inclusiv o inflație ridicată, o scădere a rezervelor valutare și o bază de impozitare scăzută.

Nepalul a avut 11 de guverne din 2008, de când monarhia sa veche de 239 de ani a fost abolită. Instabilitatea a afectat economia, viața socială și cea politică.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Ce este tulburarea alimentară. Experiențele traumatizante cu mâncarea

Ce este tulburarea alimentară. Experiențele traumatizante cu mâncarea Persoanele cu ARFID își limitează adesea mâncarea prin preferințe senzoriale sau texturale. Când Hannah avea 7 ani, le-a...

Medicii ar putea folosi temperatura facială pentru diagnosticarea ușoară a bolilor metabolice

Medicii ar putea folosi temperatura facială pentru diagnosticarea ușoară a bolilor metabolice O nouă metodă de diagnosticare a bolilor metabolice ar putea revoluționa medicina. Cercetători...

Satelitul lui Jupiter fierbe la propriu. Astronomii au observat lacuri de lavă pe Io – Luna celei mai mari planete din sistemul nostru solar

Satelitul lui Jupiter fierbe la propriu. Astronomii au observat lacuri de lavă pe Io - Luna celei mai mari planete din sistemul nostru solar Jupiter ascunde...

Regizorul francez Benoit Jacquot, inculpat pentru violarea a două actriţe

Regizorul francez Benoit Jacquot, inculpat pentru violarea a două actriţe Regizorul Benoit Jacquot a fost inculpat miercuri pentru violarea actriţelor Julia Roy, în 2013, şi...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.