X

Fostul rege al Belgiei a fost spitalizat la Bruxelles

Fostul rege Albert al II-lea al Belgiei, tatăl actualului suveran belgian Philippe, a fost internat marţi dimineaţă într-un spital din Bruxelles în urma unei stări de slăbiciune care a fost asociată cu o posibilă deshidratare, a anunţat un purtător de cuvânt al Palatului Regal, informează AFP, potrivit agerpres.

Fostul suveran belgian, în vârstă de 89 de ani, “prezenta semne de deshidratare şi a fost spitalizat ca măsură de precauţie”, a precizat purtătorul de cuvânt Xavier Baert.

Citeşte şi: Revolta grupului Wagner a fost o înscenare: Putin și Prigojin au pus totul la cale! – Black News

“Testele medicale sunt în curs de desfăşurare. Este conştient”, a subliniat acelaşi purtător de cuvânt.

Albert al II-lea, fiul cel mic al fostului rege Leopold al III-lea, a devenit cel de-al şaselea monarh belgian pe 9 august 1993, la vârsta de 59 de ani, după decesul brusc al fratelui său mai mare, Baudouin I.

A domnit timp de 20 de ani până la abdicarea sa din 21 iulie 2013 în favoarea fiului său cel mare, Philippe, în prezent în vârstă de 63 de ani.

Citeşte şi: Putin a ţinut un discurs televizat după eşecul rebeliunii conduse de Prigojin, liderul mercenarilor Wagner – Black News

Regele Albert al II-lea şi soţia lui, regina Paola, care va împlini 86 de ani în septembrie, şi-au rărit apariţiile publice în ultimii ani.

La începutul lunii iunie, ei au acordat diplome de absolvire unor artişti care şi-au încheiat rezidenţele la Capela Muzicală Regina Elisabeth din Waterloo, la sud de Bruxelles. 

Tags: Albert al II-leaBelgiabruxellesregina Paolaspital
Categorii: Externe