Fostul rege al Spaniei NU primeşte imunitatea în UK: Juan Carlos este acuzat de hărţuire!

Publicat:

Înalta Curte din Londra a refuzat joi să-i acorde fostului rege al Spaniei, Juan Carlos, imunitatea conferită de statutul său de membru al familiei regale, aşa cum acesta solicitase, într-un proces pentru hărţuire iniţiat de o fostă iubită, relatează AFP, potrivit agerpres.

“Indiferent de statutul de care dispune inculpatul în baza legislaţiei şi Constituţiei spaniole, el nu mai este un ‘suveran’ sau ‘şef de stat’ care să-i ofere imunitate personală”, a afirmat instanţa, care a precizat că presupusa hărţuire de care este acuzat “nu intră în sfera unei activităţi guvernamentale sau suverane”.


Citeşte şi: Renault ŞI-A SUSPENDAT activităţile de la uzina din Moscova – Black News

O nouă audiere a fost stabilită pentru 29 martie.

Corinna zu Sayn-Wittgenstein-Sayn, în vârstă de 58 de ani, o femeie de afaceri daneză, i-a intentat proces fostului rege Juan Carlos la Înalta Curte din Londra pentru a obţine despăgubiri pentru presupuse fapte de hărţuire.

Potrivit documentelor prezentate de avocaţii femeii, ea a avut o “relaţie romantică intimă” cu fostul monarh între 2004 şi 2009. După despărţirea lor, aceştia au rămas prieteni o vreme, înainte ca Juan Carlos să încerce să reaprindă relaţia lor.

După ce femeia de afaceri “i-a arătat în mod clar refuzul”, fostul rege, în vârstă de 84 de ani, a adoptat un “comportament asemănător hărţuirii”, a afirmat ea, acuzându-l că “a organizat” o serie de acte răuvoitoare, provocându-i “stres şi anxietate” .

Fostul rege, care a abdicat în 2014 şi a trăit în exil în Emiratele Arabe Unite din 2020, a respins aceste acuzaţii.

Citeşte şi: Armata rusă adoptă poziţii defensive – Black News

“Hotărârea de astăzi demonstrează că inculpatul nu se poate ascunde în spatele vreunei poziţii, puteri sau privilegii pentru a evita această procedură”, a declarat Robin Rathmell, avocatul Corinnei zu Sayn-Wittgenstein.

Decizia justiţiei britanice este o înfrângere pentru Juan Carlos, în condiţiile în care justiţia spaniolă a clasat, fără urmărire, la începutul lunii martie, trei anchete care îl vizau, în special pentru corupţie.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Ploile torențiale fac ravagii în Nepal: cel puțin 11 oameni au murit

Cel puțin 11 persoane au decedat în Nepal în urma inundațiilor și alunecărilor de teren provocate de ploile torențiale care au durat zile întregi,...

Dezastru pentru Rusia: În Ucraina a pierdut mai mulți soldați decât în al Doilea Război Mondial (Raport SUA)

Dezastru pentru Rusia: În Ucraina a pierdut mai mulți soldați decât în al Doilea Război Mondial (Raport SUA) Între 462.000 și 728.000 de soldați ruși...

VIDEO/ Președintele Recep Tayyip Erdogan este în vizită-fulger în Germania, pentru a participa la partida Turcia-Olanda

VIDEO/ Președintele Recep Tayyip Erdogan este în vizită-fulger în Germania, pentru a participa la partida Turcia-Olanda Președintele turc, Recep Erdogan, a fost în tribunele stadionului...

VIDEO – Sărbătoarea de San Fermin a început la Pamplona

Sărbătoarea de San Fermin a început la Pamplona Cu o maree umană în alb şi roşu, oraşul Pamplona, din Nordul Spaniei, a deschis sâmbătă cele...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.