X

Fostul rege Albert al II-lea al Belgiei s-a întâlnit pentru prima dată cu fiica sa Delphine, după un proces de şapte ani

Fostul rege Albert al II-lea al Belgiei s-a întâlnit pentru prima dată cu fiica lui Delphine, care a câştigat după şapte ani un proces în care a dovedit că fostul suveran este tatăl ei biologic, obţinând astfel titlul de prinţesă, informează Reuters, potrivit agerpres

Întâlnirea a avut loc în prezenţa soţiei fostului monarh belgian, regina Paola, duminică, în reşedinţa familiei regale, Castelul Belvedere din Laeken, o suburbie a oraşului Bruxelles, a anunţat marţi Casa Regală a Belgiei.

Citește și : Michael Bloomberg bagă o avere în ultima săptămână de campanie a lui Joe Biden

“În această zi de duminică, 25 octombrie, un nou capitol a fost deschis în vieţile noastre, plin de emoţii, calm, înţelegere şi, de asemenea, de speranţă”, au dezvăluit fostul rege, soţia lui şi prinţesa Delphine într-o declaraţie comună.

“Întâlnirea noastră a avut loc la Castelul Belvedere, o întâlnire pe durata căreia fiecare dintre noi a putut să îşi exprime, cu calm şi empatie, propriile sentimente şi experienţe”, precizează acelaşi comunicat.

“După multă agitaţie, răni şi suferinţă, a venit timpul pentru iertare, vindecare şi reconciliere. Aceasta este calea pe care, cu răbdare şi uneori cu dificultate, am decis să o urmăm împreună cu fermitate”, se afirmă în aceeaşi declaraţie comună.

Delphine Boel, o artistă belgiană în vârstă de 52 de ani, a luptat şapte ani în instanţele belgiene pentru a dovedi că fostul rege Albert al II-lea este tatăl ei biologic. După ce un test ADN a confirmat acest lucru, Curtea de Apel din Bruxelles i-a oferit titlul de prinţesă, în urma unei decizii pronunţate la 1 octombrie. Albert al II-lea, în vârstă de 86 de ani, care a abdicat în urmă cu şase ani în favoarea fiului său cel mare, Philippe, a contestat multă vreme afirmaţiile făcute de Delphine Boel.

După decizia finală a instanţelor belgiene, ea şi-a schimbat numele de familie din Boel în Saxa-Coburg, pentru a purta astfel numele tatălui ei.

Delphine s-a întâlnit pentru prima dată şi cu actualul rege al Belgiei, Philippe, pe 15 octombrie.

Până atunci, ea a declarat în presă că tatăl şi fraţii ei, inclusiv regele Philippe, au refuzat să comunice cu ea. Totodată, Delphine a spus că nu are niciun fel de aşteptări de la familia regală.

“Aceşti primi paşi vor deschide o cale nouă şi va depinde acum doar de noi pentru a o urma în pace”, se afirmă în declaraţia comună de marţi.

Citește și : Angela Merkel deplânge indisciplina germanilor în faţa pandemiei

Delphine s-a născut în februarie 1968 din legătura pe care mama ei, baroneasa Sibylle de Selys Longchamps, a avut-o în perioada 1966-1984 cu fostul rege Albert al II-lea. În anul naşterii ei, fostul suveran belgian era pe atunci prinţ moştenitor şi era căsătorit din 1959 cu viitoarea regină Paola.

Regele Albert al II-lea şi regina Paola, în vârstă de 86 de ani, respectiv 83 de ani, au împreună trei copii: Philippe, născut în 1960 şi devenit rege în 2013, prinţesa Astrid, născută în 1962, şi prinţul Laurent, născut în 1963.

Tags: ADNAlbert al II-leabruxellesDelphine
Categorii: Diaspora