Fostul şef al Căilor Ferate din Grecia a fost inculpat

Publicat:

Fostul preşedinte al companiei de stat a Căilor Ferate Greceşti (OSE), Spiros Pateras, şi alţi doi directori au fost inculpaţi în legătură cu accidentul feroviar din februarie în care au murit 57 de persoane, transmite EFE, potrivit agerpres.

Cei trei au fost acuzaţi de încălcarea sarcinilor de serviciu pentru că au încredinţat postul de şef al staţiei Larisa, unde s-a produs accidentul, unui funcţionar care nu îndeplinea condiţiile necesare pentru a-l ocupa.


Citeşte şi: ‘Beluga-spion rusă’ se află în prezent pe coasta de vest a Suediei – Black News

Respectivul angajat, care a fost de asemenea inculpat, a recunoscut în faţa instanţei că a direcţionat un tren de pasageri pe aceeaşi linie cu un tren de marfă care circula din sens opus, cu care a sfârşit prin a se ciocni.

Având în vedere că staţia Larisa este un punct nevralgic al reţelei feroviare greceşti, una dintre condiţiile pentru obţinerea postului era ca ocupantul să nu aibă mai mult de 48 de ani, cu 11 ani mai puţin decât vârsta angajatului care a primit postul.

Potrivit Codului Penal din Grecia, infracţiunea de încălcare a sarcinilor de serviciu de către un funcţionar public poate fi pedepsită cu până la doi ani de închisoare.

Fostul şef al staţiei Larisa este în arest preventiv, fiind acuzat de “omucidere din neglijenţă” şi alte infracţiuni care i-ar putea aduce o pedeapsă între zece ani şi închisoare pe viaţă, dacă va fi găsit vinovat.

În urma accidentului, cea mai mare tragedie feroviară din istoria Greciei, guvernul premierului conservator Kyriakos Mitsotakis a recunoscut că pe tronsonul în care s-a produs accidentul nu existau sisteme de siguranţă adecvate.

Citeşte şi: Consiliul Europei: Al doilea tur al alegerilor prezidenţiale din Turcia, marcat ‘de un limbaj incendiar şi restricţii pentru libertatea de exprimare’ – Black News

Tragedia din noaptea de 28 februarie a fost urmată de demonstraţii antiguvernamentale masive care au cerut responsabilitate politică.

Partidul lui Mitsotakis, formaţiunea conservatoare Noua Democraţie, a câştigat clar alegerile din 21 mai, însă lipsa unei majorităţi absolute a dus la convocarea de noi alegeri pentru 25 iunie. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Atac armat la o nuntă în Franța: Un mort și cinci răniți

Atac armat la o nuntă în Franța: Un mort și cinci răniți O persoană a fost ucisă și cinci rănite, trei dintre ele grav, în...

Cel puţin 5 morţi în urma intemperiilor care au lovit Elveţia, Franţa, Italia şi Germania

Cel puţin 5 morţi în urma intemperiilor care au lovit Elveţia, Franţa, Italia şi Germania Furtunile violente şi ploile torenţiale care s-au abătut sâmbătă asupra...

Grecia: Incendiu de pădure masiv la nord de Atena

Grecia: Incendiu de pădure masiv la nord de Atena Un incendiu masiv a izbucnit sâmbătă într-o zonă dens împădurită la aproximativ 20 de kilometri nord...

România, pe locul 5 din 24 la numărul de fani prezenți la Euro 2024. Câți suporteri au susținut pe tricolori la meciurile din grupe

România, pe locul 5 din 24 la numărul de fani prezenți la Euro 2024. Câți suporteri au susținut pe tricolori la meciurile din grupe Peste...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.