Fostul șef al Cancelariei guvernamentale din Malta, reținut în cazul Caruana Galizia

Publicat:

Fostul șef al Cancelariei guvernamentale din Malta, Keith Schembri, a fost reținut miercuri în cadrul anchetei privind asasinarea jurnalistei Daphne Caruana Galizia, au informat surse din Poliție, citate de agenția de presă Reuters, potrivit mediafax.

Keith Schembri, un apropiat al premierului Joseph Muscat, a demisionat marți din funcție după ce omul de afaceri Yorgen Fenech a declarat despre acesta că ar fi „o persoană de interes” în cadrul investigației.


Citește și : Fotomontaj viral pe Twitter: Trump se prezintă în chip de Rocky, cu torsul gol

Poliția nu a anunțat în mod oficial motivul pentru care Schembri a fost reținut sau dacă este considerat suspect în acest caz.

Nici Schembri, nici Fenech nu au făcut declarații publice de la arestarea lor, iar avocații acestora au refuzat să comenteze situația.

Yorgen Fenech a fost arestat săptămâna trecută în timp ce încerca să părăsească Malta, la o zi după ce presa a relatat că un bărbat implicat în asasinarea jurnalistei a fost arestat. Acesta din urmă, Melvin Theuma, a fost grațiat luni de către președintele țării după ce a furnizat probe importante, care ar putea fi utilizate în instanță pentru condamnarea suspecților din acest caz.

Caruana Galizia, o jurnalistă cunoscută pentru investigaţiile privind corupţia din Malta, a murit în octombrie 2017 după explozia unei bombe care era plasată sub vehiculul său.

Citește și : NATO a încredinţat companiei Boeing un contract de un miliard de dolari pentru actualizarea avioanelor AWACS

Pe blogul său, Galizia a denunţat mai multe cazuri de corupţie. În una dintre investigaţii, premierul maltez Joseph Muscat şi doi dintre apropiaţii lui au fost acuzaţi de legături cu trei companii offshore şi cu vânzarea de paşapoarte malteze către guvernul din Azerbaidjan. Într-o altă anchetă, jurnalista a scos la iveală informaţii despre conturi offshore care ar aparţine lui Adrian Delia, liderul formaţiunii de opoziţie, Partidul Naţionalist.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un moldovean a fost atacat cu maceta în Irlanda

Un moldovean a fost atacat cu maceta în Irlanda Un irlandez de 33 de ani a fost condamnat la 5 ani și 6 luni de...

Un moldovean a fost găsit MORT în Italia chiar de mama lui

Un moldovean a fost găsit MORT în Italia chiar de mama lui Un bărbat de 45 de ani, originar din Republica Moldova, a fost găsit...

Rafael Nadal și Alexander Zverev au pierdut finalele de la Bastad și Hamburg

Rafael Nadal și Alexander Zverev au pierdut finalele de la Bastad și Hamburg Nadal a pierdut în 2 seturi în finala cu Borges, scor 2-6,...

Jurnalist român: Israelul poate rezista pe mai multe fronturi, dar riscă să se extindă conflictul

Jurnalist român: Israelul poate rezista pe mai multe fronturi, dar riscă să se extindă conflictul Statul Israel are capacitate de a rezista mai multor fronturi...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.