Fostul șef al Guvernului „nocturn” de pe vremea lui Plahotniuc, s-a făcut director general la Südzucker Moldova

Publicat:

Fostul șef al Guvernului „nocturn” de pe vremea lui Plahotniuc, s-a făcut director general la Südzucker Moldova

Pavel Filip este noul Director General al companiei Südzucker Moldova, anunță Companie într-un comunicat.

Citește și: Alertă cu bombă la Liceul “Gheorghe Asachi” din Capitală


Timp de un an, Filip a fost membru al Comitetului de Conducere al întreprinderii. Pavel Filip îl va înlocui pe Alexander Koss.

„Am acceptat cu plăcere această propunere, deoarece munca mea în afaceri a fost întotdeauna legată de producție, iar mie îmi place să conduc astfel de procese” a remarcat Pavel Filip.

Potrivit rise.md, fostul premier democrat a intrat în politică în 2010, împreună cu Vladimir Plahotniuc, pe filiera Partidului Democrat din Moldova.

La 20 ianuarie 2016 a fost învestit în funcția de prim-ministru al Republicii Moldova. Votul de încredere acordat Guvernului Filip a fost urmat de ample proteste ale opoziției: mulțimea adunată în fața Parlamentului a încercat să ia cu asalt clădirea, timp în care membrii noului Guvern au fost evacuați printr-o ieșire secretă. În seara aceleiași zile, aproape de miezul nopții, Guvernul condus de Pavel Filip a depus jurământul în fața șefului statului, în cadrul unei ceremonii secrete.

Fostul șef al Guvernului „nocturn” de pe vremea lui Plahotniuc, s-a făcut director general la Südzucker Moldova

După parlamentarele din 2019, a devenit președintele fracțiunii PDM, funcție la care renunță în iulie 2019, pentru că „uneori trebuie să știi să te retragi, să reflectezi asupra stării de lucruri de moment, ca să reușești apoi să iei decizii care ar avantaja echipa din care faci parte.”

Pe linie de partid, în iunie 2019 preia interimatul funcției de președinte al formațiunii. S-a întâmplat după ce democrații au cedat puterea noii majorități parlamentare, formată de Blocul ACUM și PSRM, iar liderul partidului, Vladimir Plahotniuc, a plecat subit din țară. La 7 septembrie 2019, Pavel Filip a fost ales președinte al formațiunii.

La alegerile parlamentare anticipate din iulie 2021, PDM nu accede în Parlament. În octombrie același an, la trei luni după înfrângere, Filip anunță că se retrage de la conducerea partidului.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Pink a anulat un concert în Elveţia din motive medicale

Pink a anulat un concert în Elveţia din motive medicale Cântăreaţa Pink a anunţat că nu va putea cânta, miercuri, la Berna. Această decizie a...

Iohannis: Continuăm să acționăm în sprijinul Ucrainei și R.Moldova

Iohannis: Continuăm să acționăm în sprijinul Ucrainei și R.Moldova „Alături de Statele Unite și de partenerii noștri europeni și globali, continuăm să acționăm în sprijinul...

Dosarul în care figurează Evghenia Guțul ar putea fi comasat cu cel al Marinei Tauber

Dosarul în care figurează Evghenia Guțul ar putea fi comasat cu cel al Marinei Tauber Dosarul în care figurează bașcana Evghenia Guțul, învinuită de acceptarea...

Politicienii și demnitarii de stat, lideri în inițierea proceselor judiciare împotriva jurnaliștilor (raport)

Politicienii și demnitarii de stat, lideri în inițierea proceselor judiciare împotriva jurnaliștilor (raport) Politicienii și demnitarii de stat sunt persoanele care inițiază cel mai des...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.