X

Fostul şef al Roscosmos, Dmitri Rogozin, rănit într-un atac ucrainean asupra oraşului Doneţk

Fostul vicepremier rus şi ex-şef al Roscomos, agenţia spaţială rusă, Dmitri Rogozin, a fost rănit într-un atac ucrainean cu foc de artilerie lansat în noaptea de miercuri spre joi asupra oraşului Doneţk, din estul Ucrainei, transmite EFE, potrivit agerpres

“Sunt rănit. O bucată şrapnel de 3×4 milimetri mi-a intrat deasupra omoplatului drept. Va fi nevoie de operaţie. Mai multe persoane aflate lângă mine au fost şi ele rănite”, a scris joi Rogozin pe canalul său Telegram.

Citește și : Macron spune lucrurilor pe nume: Intrarea Ucrainei în NATO este puţin probabilă

Printre răniţi se numără şi şeful guvernului autoproclamatei republici populare din Doneţk, Vitali Hoţenko, care a refuzat spitalizarea.

“Era o reuniune de lucru (…) după întoarcerea dintr-o vizită la una dintre unităţile de voluntari. Am stat în acest hotel în toate aceste luni şi în opt ani duşmanul nu a atacat niciodată acest loc”, a explicat Rogozin.

El a susţinut că “cineva a transmis informaţia” ucrainenilor că acolo avea loc o întâlnire.

“Au fost mai multe puncte de impact, inclusiv în locul în care ne aflam”, a menţionat Rogozin, care a împlinit miercuri 59 de ani şi care, potrivit postărilor de pe reţelele de socializare, sărbătorea în restaurantul hotelului la momentul atacului.

Citește și :  Zelenski a ajuns în Congresul Statelor Unite (VIDEO): ‘Banii voştri nu sunt caritate’

Rogozin, de formaţie jurnalist, a demisionat de la conducerea Roscosmos în iulie.

Trei luni mai târziu, el a anunţat crearea unui grup de consilieri militari, numit “Lupii ţarului”, pentru a sprijini unităţile autointitulatelor republici populare Doneţk şi Lugansk, anexate ilegal de Rusia împreună cu regiunile ucrainene Zaporijie şi Herson, la 30 septembrie.

Tags: Dmitri RogozinDoneţkRoscomosVitali Hoţenko
Categorii: DiasporaRăzboi in Ucraina