X

Fostul şef de campanie al lui Trump a fost ‘supravegheat’ de SERVICII înainte şi după alegerile din SUA

Paul Manafort (foto), fostul şef de campanie al preşedintelui american Donald Trump, a fost supravegheat de anchetatori din SUA înainte şi după alegerile din 2016, a informat luni postul CNN, citat de agenţia dpa, conform agerpres.

Supravegherea lui Manafort, personaj-cheie în probele Departamentului de Justiţie american privind amestecul Rusiei în campania electorală din SUA, a durat până la începutul lui 2017, ‘incluzând perioada în care se ştia că Manafort discută cu preşedintele Donald Trump’, susţine CNN.

Citeşte şi: Uraganul Maria a devenit unul de categorie 5, maximă, `potenţial catastrofal` (meteo SUA)

Manafort a fost supravegheat în cadrul unei anchete a FBI ce a demarat în 2014 cu privire la activitatea unor firme de consultanţă din Washington pentru fostul partid aflat la putere în Ucraina, precizează postul de televiziune citat. Supravegherea a fost întreruptă în 2016 şi apoi reluată.

Interceptările serviciilor de securitate au inclus ‘comunicaţii care au creat îngrijorare în rândul investigatorilor, conform cărora Manafort i-ar fi încurajat pe ruşi să ajute la campanie’, raportează CNN, însă dovezile nu sunt unele concludente, au declarat două surse de informaţie ale postului de televiziune.

FBI a percheziţionat domiciliul lui Manafort în iulie, în contextul investigaţiei care continuă pe marginea amestecului Rusiei în alegerile prezidenţiale din SUA.

Citeşte şi: Congresul SUA vrea creşterea bugetului de apărare cu mult peste ce a cerut Trump

Manafort, lobbyist al Washingtonului, a condus echipa preşedintelui Trump din iunie până în august 2016, fiind înlăturat în urma unor acuzaţii conform cărora ar fi primit sume importante în legătură cu fostul guvern prorus al Ucrainei. Fostul şef de campanie al lui Trump a fost audiat de Comisia pentru serviciile de informaţii din cadrul Senatului american cu privire la contactele sale cu Rusia din timpul campaniei şi a furnizat documente investigatorilor din Congres.

Manafort a participat în iunie 2016, alături de fiul şi ginerele lui Trump, Donald Trump Jr. şi Jared Kushner, la o întrevedere cu un avocat rus, în scopul presupus de a aduna informaţii compromiţătoare despre contracandidata Hillary Clinton, mai dezvăluie CNN.

Tags: Donald TrumpFBIJared KushnerPaul ManafortrusiaSUAucraina
Categorii: Știrile zilei