X

Fostul vicecancelar austriac Heinz Christian Strache, achitat de o acuzaţie de corupţie

Fostul lider al Partidului Libertăţii din Austria (FPO), Heinz Christian Strache, a fost achitat vineri de o acuzaţie de corupţie cu privire la donaţii pe care le-ar fi făcut către o asociaţie legată de o formaţiune de extremă-dreapta, transmite dpa, potrivit agerpres

Un tribunal din Viena a stabilit că acuzarea nu a adus dovezi suficiente în sensul că Strache (53 de ani) l-a ajutat pe un partener de afaceri să ajungă în consiliul de administraţie al unei companii.

Citește și : Patru militanţi pro-democraţie din Hong Kong pledează vinovat la acuzaţia de subminare

Judecătorul a afirmat că acţiunile respectivului om de afaceri au fost “incorecte”, dar că nu se poate demonstra că fostul lider al FPO a avut cunoştinţă de vreo donaţie.

Omul de afaceri, şi el pus sub acuzare, a fost la rândul său achitat.

Anul trecut, Heinz Christian Strache a fost condamnat la 15 luni de închisoare cu suspendare pentru favorizarea proprietarului unui spital privat printr-o schimbare a legislaţiei. Politicianul a făcut apel împotriva sentinţei.

Strache a fost vicecancelar în guvernul de coaliţie al fostului cancelar conservator Sebastian Kurz, între 2017 şi 2019. Guvernul de atunci a căzut după scandalul creat de apariţia unei înregistrări video în care vicecancelarul le-ar fi promis favoruri unor ruşi, într-o vilă din Ibiza.

Citește și : Noul ambasador al Statelor Unite NU are voie să intre în Nicaragua

Tags: FPÖHeinz-Christian StracheSebastian KurzViena
Categorii: Diaspora