Fostul vicecancelar austriac, Heinz-Christian Strache, anchetat de procurori anticorupţie

Publicat:

Fostul lider al extremei drepte austriece Heinz-Christian Strache este anchetat de autoritatea de luptă împotriva corupţiei din Austria în legătură cu declaraţiile incriminatoare pe care el le-a făcut într-o înregistrare video, a anunţat joi purtătorul de cuvânt al autorităţii respective, informează agenţia DPA, potrivit agerpres.

Strache a demisionat luna trecută din funcţia de vicecancelar şi şef al Partidului Libertăţii (FPOe, extrema dreapta), ca urmare a publicării înregistrării video, în care el oferea contracte pentru infrastructură şi media unei femei ce pretindea că este nepoata unui oligarh rus, în schimbul unor fonduri pentru partidul său.


Citește și : Un al doilea fost premier algerian, plasat în detenţie pentru corupţie

În înregistrare, Strache şi un înalt politician al FPOe, Johann Gudenus, au discutat de asemenea despre donaţii importante care au fost făcute partidului lor printr-o asociaţie intermediară, pentru a se sustrage controlului Curţii de Audit a Austriei.

Dacă în 2017 Strache nu era încă în guvern, el era însă şef al FPOe.

Potrivit purtătorului de cuvânt, Gudenus este şi el anchetat.

În plus, procurorii intenţionează să analizeze rolul unui ales al FPOe care a fost implicat în asociaţii ce ar fi manipulat fluxuri financiare.

Antreprenorii austrieci care au fost menţionaţi de către Strache în înregistrarea realizată în Ibiza (Spania) au dezminţit faptul că au făcut astfel de donaţii.

Citește și : Fostul şef de cabinet al lui Tusk, condamnat pentru neglijenţă în legătură cu accidentul aviatic de la Smolensk

Înregistrarea de la Ibiza a determinat prăbuşirea coaliţiei de la guvernare care era condusă de către cancelarul de centru dreapta Sebastian Kurz.

Alegerile anticipate din Austria urmează să aibă loc la sfârşitul lui septembrie.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri?

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri? Studiu FTC: Majoritatea aplicațiilor și site-urilor web cu abonament practică...

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk Platforma X, fostă Twitter, a lui Elon Musk...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.