X

Fostul vicecancelar austriac Heinz-Christian Strache este acuzat de fraudă

Procurorii austrieci au informat joi că fostul vicecancelar Heinz-Christian Strache este acuzat de fraudă, cu doar trei zile înaintea alegerilor parlamentare din această țară, informează site-ul agenției de presă DPA, potrivit mediafax.

Strache, fost vicecancelar și lider al Partidului Libertății (FPO) este acuzat că ar fi deturnat fonduri ale partidului său împreună cu doi foști subalterni, potrivit Parchetului.

Citește și : Trump, acuzat că a cerut un amestec al Ucrainei în alegerile din SUA din anul 2020

Există suspiciuni potrivit cărora aceștia ar fi decontat aproximativ 5.000 de euro din fondurile FPO pentru cheltuieli personale, folosind documente false.

Cei trei riscă o pedeapsă de trei ani de închisoare în cazul în care vor fi găsiți vinovați.

Potrivit Deutsche Welle, procurorii au informat că ancheta este abia la început. „Printre măsurile luate până acum în cadrul investigației se numără ridicarea unor documente, în special facturi”, au informat procurorii.

Heinz-Christian Strache a demisionat din funcția de vicecancelar în luna mai după apariţia unei înregistrări compromiţătoare publicate în mass-media germană în care discuta despre mai multe contracte guvernamentale cu un potențial investititor rus.

Citește și : Boris Johnson a suferit un nou eşec în parlamentul de la Londra

Tags: FPÖfraudaHeinz-Christian Strachevicecancelar
Categorii: Diaspora