X

Fostul vicepremier pentru Reintegrare propune reconstruirea sistemului energetic al R. Moldova

Fostul vicepremier pentru Reintegrare propune reconstruirea sistemului energetic al R. Moldova

Pentru independența și securitatea energetică a R. Moldova, se impune reconstruirea de la zero a sistemului energetic. Opinia a fost exprimată de fostul vicepremier pentru Reintegrare, Alexandru Flenchea, în cadrul emisiunii „În Context” de la postul de televiziune Moldova 1.

Citește și: Maia Sandu, prima laureată a premiului ‘Timişoara Pentru Valori Europene’

„Începând cu anul trecut Compania „Moldovagaz”, de facto, deservește practic doar stânga Nistrului și, pentru a asigura stânga Nistrului cu gaz natural gratuit, la fel, este o precondiție pentru energia electrică ieftină pe care noi o procurăm de acolo. Este un cerc vicios care trebuie rupt, trebuie să asigurăm pe bune independența și securitatea energetică a Republicii Moldova, ori, pentru asta trebuie regândit și reconceptualizat de la zero întregul sistem energetic al țării noastre”, a menționat Alexandru Flenchea.

Precizăm că, din decembrie 2022, tot volumul de gaz livrat Moldovei de la gigantul rus „Gazprom” este redirecționat în partea stângă a Nistrului, aceasta fiind o precondiție inclusiv pentru contractarea energiei electrice mai ieftine pentru malul drept de la   Centrala termoelectrică de la Cuciurgan.

Tags: Alexandru Flencheasistem energetic al R. Moldovavicepremier pentru Reintegrare
Știrile zilei