FOTO/ Cele mai gustoase 50 de feluri de pâine din întreaga lume. De la bagheta franțuzească la ciabatta italiană

Publicat:

FOTO/ Cele mai gustoase 50 de feluri de pâine din întreaga lume. De la bagheta franțuzească la ciabatta italiană

Ce este pâinea? Nu trebuie să vă gândiți prea mult și o să vi se facă poftă fie de o felie pufoasă dintr-un aluat dospit și copt sau dintr-o tortilla, iar ceea ce vă imaginați spune multe despre locul de unde veniți.

Dar dacă pâinea este ușor de imaginat, este greu de definit.


Istoricul în alimentație William Rubel susține că crearea unei definiții stricte a pâinii este inutilă, chiar contraproductivă, potrivit CNN, preluat de Economedia.

„Pâinea este, în esență, ceea ce cultura ta spune că este”, afirmă Rubel, autorul cărții „Bread: A global history”.

„Nu trebuie să fie făcută cu un anumit tip de făină.”

În schimb, istoricul se concentrează asupra a ceea ce face pâinea: transformă cerealele de bază, cum ar fi grâul, secara sau porumbul, în alimente durabile care pot fi transportate pe câmp, folosite pentru a hrăni o armată sau depozitate pentru iarnă.

Chiar înainte de formarea primelor societăți agricole, în jurul anului 10.000 î.Hr., vânătorii-culegători din Deșertul Negru al Iordaniei făceau pâine cu tuberculi și cereale.

Citește și: Agricultorii polonezi îşi extind protestele prin blocarea unei autostrăzi cheie către Germania

Astăzi, descendenții acestor pâini timpurii prezintă amploarea remarcabilă a tradițiilor culinare ale lumii noastre.

În munții accidentați din regiunea Westfalia din Germania, brutarii gătesc la aburi pâini de secară densă timp de până la 24 de ore, în timp ce un rond de lavash armean făcut din grâu se rumenește după 30 de secunde în interiorul unui cuptor tandoor.

Bucătarii etiopieni fermentează aluatul de pâine măcinată din injera într-o infuzie acrișoară și fierbinte, în timp ce aluatul de porumb pentru arepas din Venezuela este așezat direct pe o plită sfârâitoare.

Citește și: Rusia recurge la retorsiuni faţă de sancţiunile Uniunii Europene

Această listă reflectă imensa diversitate. Pe lângă gustul memorabil, aceste pâini sunt alese pentru ingredientele lor unice, statutul lor iconic și pentru plăcerea pură și familiară de a le mânca.

De la roti canai din Malaysia sau balep korkun din Tibet până la bagheta franțuzească și ciabatta italiană, vedeți lista celor mai gustoase 50 de pâini din întreaga lume aici.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un minor a murit, după ce s-a răsturnat cu motocicleta pe care o conducea. Pasagerul a ajuns la spital

Un minor a murit, după ce s-a răsturnat cu motocicleta pe care o conducea. Pasagerul a ajuns la spital Un accident cumplit s-a produs în...

Cerință obligatorie pentru producători și exportatori: Calitatea fructelor va fi evaluată

Cerință obligatorie pentru producători și exportatori: Calitatea fructelor va fi evaluată Calitatea fructelor va fi evaluată înainte de export, fiind o cerință obligatorie pentru producători...

USMF „Nicolae Testemițanu” a devenit membru educațional al Academiei Europene de Optometrie și Optică

USMF „Nicolae Testemițanu” a devenit membru educațional al Academiei Europene de Optometrie și Optică Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie (USMF) „Nicolae Testemițanu” a...

Cine este posibilul ucigaș al dentistei din R.Moldova, ucisă în România. Anchetatorii iau în calcul un omor la comandă

Cine este posibilul ucigaș al dentistei din R.Moldova, ucisă în România. Anchetatorii iau în calcul un omor la comandă După 4 zile de căutări, principalul...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.