X

FOTO – Iohannis a stat lângă Maia Sandu la deschidererea Jocurilor Olimpice. Cei doi nu și-au pus pelerine de ploaie, cum au făcut alți demnitari

FOTO – Iohannis a stat lângă Maia Sandu la deschidererea Jocurilor Olimpice. Cei doi nu și-au pus pelerine de ploaie, cum au făcut alți demnitari

Preşedintele Klaus Iohannis şi soţia sa Carmen au fost participat, vineri, la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paria. Cuplul prezidenţial român a stat lângă Maia Sandu, preşedinta Republicii Moldova. Aceasta a purtat costum tradiţional moldovenesc și, la fel ca Iohannis, a refuzat să se acopere cu o pelerină de ploaie, deși la Paris a plouat torențial.

Klaus Iohannis şi Maia Sandu nu au folosit pelerinele de ploaie pe care le aveau pe scaune, deşi vremea la Paris s-a schimbat rapid și, după o săptămână însorită, a plouat torențial în timpul ceremoniei de deschidere a Jocurilor Olimpice, potrivit stiripesurse.

Citește și : Mircea Geoană contraatacă după acuzațiile de plagiat

Peste 100 de şefi de stat şi Guverne au fost prezenţi la Paris vineri seară, scriu jurnaliștii CNN. Echipa Romaniei a defilat în aceeași barcă cu Rwanda în cadrul ceremoniei de pe Sena. În total, au fost 85 de bărci care au purtat echipele de atleți, iar unele state au împărțit aceeași ambarcațiune din motive logistice.

Însă România a mai fost reprezentată și pe „super-barca olimpică”, unde patru laureați olimpici au primit torța – Rafael Nadal, Nadia Comaneci, Serena Williams și Carl Lewis, care au predat-o apoi lui Zinedine Zidane.
În cadrul ceremoniei au fost incluși și alți români, precum dirijorul Cristian Măcelaru, dar s-au auzit în spectacol şi acordurile melodiei Stereo Love a artiştilor Vika Jigulina şi Edward Maya.
Tags: IohannisMaia SanduMoldova
Politică