FOTO Jurnaliștii europeni, șocați de gesturile eurodeputatei Șoșoacă: ‘Vrea să exorcizeze PE’

Publicat:

FOTO Jurnaliștii europeni, șocați de gesturile eurodeputatei Șoșoacă: ‘Vrea să exorcizeze PE’

Jurnaliștii din Europa sunt șocați de comportamentul din Parlamentul European al eurodeputatei Diana Șoșoacă. După ce a început să urle cu o botniță pusă pe față și a fluturat saci de gunoi, europarlamentarul român a fost escortat afară din plen.

Diana Șoșoacă a primit primul cartonaș roșu în Parlamentul European, în timpul dezbaterii privind reînnoirea mandatului lui Ursula Von der Leyen. „Diana Iovanovici-Șoșoacă, europarlamentar din partea partidului de extremă dreapta SOS România, campioană pro-rusă No Vax, cunoscută pentru că poartă o botniță în stil Hannibal Lecter, și deja catalogată de Politico.eu drept una dintre cele mai „extravagante” dintre noii aleși, a fost eliminată din sala de ședințe a Parlamentului European“, titrează publicația italiană La Stampa, potrivit stiripesurse.


Citește și : Mircea Geoană contraatacă după acuzațiile de plagiat

„’Aici sunt diavolii’: eurodeputata NoVax care vrea să exorcizeze Parlamentul European’ este titlul sub care descrie circul de astăzi din plenul PE ziarul online din Italia europa.today.it.

„Eurodeputat român expulzat din Cameră după ce a țipat și a arătat botnița“, scrie astăzi publicația franceză Le Figaro despre ceea ce s-a întâmplat în timpul discursurilor din PE. „Când era senator, a introdus un proiect de lege prin care cerea României să anexeze anumite teritorii ucrainene. În 2022, ea a cerut, de asemenea, ca România să părăsească UE. Diana Iovanovici Sosoacă și-a exprimat intenția de a candida la președinție în noiembrie“, mai notează jurnaliștii francezi.

content-image

Scandalul din plenul PE a ajuns până peste ocean

„Un eurodeputat expulzat pentru că a întrerupt dezbaterile de trei ori prin strigăte“, notează chiar și jurnaliștii canadieni de la Journal de Montreal.

„Eurodeputat de extremă dreapta, expulzat din Parlament după ce a strigat în timp ce purta botniță. Europarlamentarul Diana Șoșoacă este un cunoscut activist anti-vaccin din partea partidului românesc AUR“, notează publicația spaniola El Correo Adriatico. Jurnaliștii spanioli au omis din vedere că, de fapt, a fost demisă din AUR și acum este președinta propriului partid, SOS România.

„Europarlamentar român expulzat din Parlament pentru că a strigat și înjurat în mijlocul ședinței / DIANA IOVANOVICI SOSOACA /  Europarlamentarul ultra S.O.S. România a mai propus aducerea unui preot care să „binecuvânteze” și să „purifice” Parlamentul European și a apărut la sesiune cu o botniță“, notează și La Vanguardia.

Și publicația ucraineană New Voice (nv.ua) notează incidentul din plenul PE: „Un eurodeputat pro-rus din România spune că minoritatea română din Ucraina nu are voie ‘să vorbească și să se roage’“.

content-image

DerStandard: „Eurodeputații vor trebui să se pregătească pentru colege speciale“

„Parlamentar dat afară – vrea să exorcizeze demonii“, este titlul dat de publicația suedeză aftonbladet.se.

Citește și : Comisia Europeană a dat alerta economică: Turismul în UE s-ar putea prăbuși din cauza încălzirii globale

„SCANDAL CU BOTNIȚĂ / O româncă de extremă dreapta, dată afară din Parlamentul European“, este titlul dat de tabloidul austriac Krone. „Deputatul neafiliat Sosoacă îl vizitează regulat pe ambasadorul rus la București și, printre altele, l-a împiedicat pe președintele ucrainean Volodymyr Zelenskyi să se adreseze Parlamentului României în timpul vizitei sale la București în octombrie 2023“, mai notează jurnaliștii austrieci.

Și germanii de la DerStandard au scris despre scandalul Dianei Șoșoacă: „ Românca Diana Șoșoacă, care a fost expulzată din sala de plen, a arătat clar în prima săptămână că eurodeputații vor trebui să se pregătească pentru colege speciale“, notează jurnaliștii nemți într-un material intitulat: „Exorciști, antisemiți, prieteni fasciști: cei mai controversați noi europarlamentari“.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O turistă care a mimat un act sexual cu statuia lui Bacchus a stârnit scandal la Florența

O turistă care a mimat un act sexual cu statuia lui Bacchus a stârnit scandal la Florența O turistă fotografiată în timp ce mima un...

Prima cartografiere 3D a inimii până la scară celulară (ESRF)

Prima cartografiere 3D a inimii până la scară celulară (ESRF) Cercetători au realizat prima imagine 3D a două inimi umane, una sănătoasă şi cealaltă bolnavă,...

Lavrov: Rusia este dispusă să coopereze cu ‘orice’ preşedinte al Statelor Unite

Lavrov: Rusia este dispusă să coopereze cu 'orice' preşedinte al Statelor Unite Rusia este dispusă să coopereze cu ”orice” preşedinte al Statelor Unite ”pregătit să...

Patru femei şi un bărbat la conducerea UE

Patru femei şi un bărbat la conducerea UE Ursula von der Leyen, realeasă joi la conducerea Comisiei Europene (CE), nu este singura femeie în sferele...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.