X

FOTO// Pădurea din Cahul distrusă de incendiu are nevoie de 7 ani și sute de mii de lei pentru reabilitare

Pădurea din Cahul distrusă de incendiu are nevoie de 7 ani și sute de mii de lei pentru reabilitare

Pentru reabilitarea fâșiei forestiere din Cahul, care a fost distrusă de un incendiu de vegetație, va fi nevoie de 7 ani și circa 600 de mii de lei.

Citește și: Împușcat de iubitul fiicei sale. Un bărbat din Trușeni a văzut moartea cu ochii

Constatarea a fost făcută de specialiștii din cadrul Ministerului Mediului și Agenției Moldsilva, care au mers în inspecție la Cahul. S-a constatat că incendiul a afectat în total aproximativ 20 de hectare de teren. Din această suprafață, 12,4 hectare reprezintă pădure din fondul forestier, iar 7,6 hectare sunt terenuri acoperite cu vegetație, proprietatea Administrației Publice Locale (APL).

În cadrul Ocolului Silvic Cahul, incendiul a izbucnit în trupul de pădure Cahul, parcela 100, afectând circa 12,4 hectare de pădure din fondul forestier. Din acestea, 7 hectare de arborete tânăr de salcâm, cu vârsta între 4 și 7 ani, au ars integral, iar celelalte 5,4 hectare de pădure au fost afectate parțial, în mare parte arzând doar stratul erbaceu.

În acest context, cetățenii sunt rugați să fie extrem de vigilenți, să evite activitățile care pot genera foc deschis în natură și să respecte cu strictețe regulile de prevenire a incendiilor.

Tags: Agenția Moldsilvaincendiu CahulMinisterul Mediuluipadurea din Cahul
Social