X

FOTO/ Pompierii moldoveni din Grecia, au fost vizitați de ministrul Afacerilor Interne de la Chișinău

FOTO/ Pompierii moldoveni din Grecia, au fost vizitați de ministrul Afacerilor Interne de la Chișinău

Pompierii moldoveni, aflați în Grecia pentru a ajuta la stingerea incendiilor, au fost vizitați de ministrul Afacerilor Interne de la Chișinău Adrian Efros. Oficialul a spus că participarea echipei din Moldova în aceste misiuni internaționale demonstrează „angajamentul nostru de a contribui la eforturile comune europene”. Menționăm, în Grecia se află al doilea grup de pompieri moldoveni, primul și-a încheiat misiunea, scrie newsmaker.md.

Reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne al Republicii Moldova au comunicat, în seara zilei de 2 august, că ministrul Adrian Efros i-a vizitat pe cei 20 de pompieri moldoveni care se află în Grecia.

Citește și: Moarte suspectă în Grecia! Român de 22 de ani, găsit mort în mare, pe o plajă din Thassos

„Este o mândrie să vedem pompierii moldoveni implicați activ în combaterea incendiilor forestiere din Republica Elenă. Participarea lor în aceste misiuni internaționale demonstrează nu doar profesionalismul lor, ci și angajamentul nostru de a contribui la eforturile comune europene. Îi felicit pentru dedicarea și curajul lor și le urez mult succes în realizarea intervențiilor alături de colegii eleni”, a declarat Efros.

Ministerul Afacerilor Interne al Republicii Moldova

Ministerul Afacerilor Interne al Republicii Moldova

Ministerul Afacerilor Interne al Republicii Moldova

Pompierii moldoveni se află în Grecia, în perioada 16 iulie-15 august, pentru a ajuta la stingerea incendiilor forestiere. În Grecia sunt echipe de intervenție din alte 11 țări – România, Bulgaria, Malta, Polonia, Slovacia, Italia, Slovenia, Grecia, Austria, Franța și Spania.

Pe 29 iulie, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a anunțat că alți 20 de pompieri moldoveni au plecat în Grecia. Instituția a menționat că primii 20 de pompieri și-au finalizat misiunea și se vor întoarce în țara pe 1 august 2024, fiind înlocuiți de al doilea grup. Ultima intervenție a pompierilor moldoveni, raportată de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, a avut loc în seara zilei de 29 iulie în zona orașelor Kreiza și Filadis. Focul a cuprins o arie de circa 600 hectare de vegetație și pădure pe insula Evia. Pompierii au reușit localizarea focarelor, pe sectorul lor, în dimineața zilei de 30 iulie.

Tags: greciaministrul Afacerilor Interne de la Chișinăupompierii
Social