X

FOTO/ Președinta Maia Sandu a fost în vizită la Castelul Regal Săvârșin. „Mi-a părut bine să-i revăd pe Majestatea Sa Margareta”

FOTO/ Președinta Maia Sandu a fost în vizită la Castelul Regal Săvârșin. „Mi-a părut bine să-i revăd pe Majestatea Sa Margareta”

Președinta Maia Sandu i-a revăzut pe Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei române și pe Alteța Sa Regală Principele Radu, care au găzduit-o la Castelul Regal Săvârșin, aflat în apropierea Timișoarei. Șefa statului a declarat că a avut parte de o primire călduroasă și discuții foarte bune despre relațiile excelente între Republica Moldova și România.

În cadrul vizitei, Președintele Sandu a avut o discuție cu Majestatea Sa Margareta și cu Alteța Sa Regală Principele Radu, despre relațiile excelente dintre Republica Moldova și România.

Citește și Medalie și 30 000 de euro “Pentru valori europene”, a primit Maia Sandu. Premiul a fost oferit de primarul orașului Timișoara, România

„Mi-a părut bine să-i revăd pe Majestatea Sa Margareta și pe Principele Radu. Ca de fiecare dată, am avut parte de o primire călduroasă și discuții foarte bune despre relațiile excelente dintre Republica Moldova și România”, a declarat Maia Sandu.

Președintele R. Moldova a mulțumit Majestății Sale Margareta pentru dragostea pe care o are față de țara și oamenii noștri, dar și pentru sprijinul său ferm, care ne aduce și mai aproape de visul nostru european.

„Decizia pozitivă din decembrie a Uniunii Europene, de a lansa negocierile de aderare cu Moldova, se datorează și faptului că Majestatea Sa Margareta și Alteța Sa Regală Principele Radu, au promovat în capitalele europene aspirațiile moldovenilor de a deveni membri ai familiei europene”, a afirmat Sandu.

În cadrul vizitei, Maia Sandu a plantat și un stejar pe aleea Stejarilor Bătrâni din parcul domeniului regal, ca semn al prieteniei strânse pe care o avem cu Casa Regală a României.

„Stejarul pe care l-am plantat astăzi este un simbol al prieteniei dintre Republica Moldova și România. Această prietenie este puternică și va dura pentru totdeauna”, a declarat Președintele R. Moldova.

Tags: Maia SanduMajestatea Sa Margaretapresedinta
Social