Fotografa personală a lui Donald Trump: Nu l-am subestimat niciodată

Publicat:

Fotografa belgiană Régine Mahaux, portretistă personală a familiei lui Donald Trump, a explicat într-un interviu difuzat vineri de EFE că nu a surprins-o ascensiunea la putere a preşedintelui SUA, pe care îl caracterizează drept un mare comunicator când se aşează în faţa obiectivului, potrivit agerpres.

“Nu l-am subestimat niciodată. Încă din luna ianuarie a anului electoral am înţeles că era posibil” să câştige scrutinul din noiembrie 2016, spune Mahaux (născută în Liege, în 1961) despre locatarul de la Casa Albă, pe care l-a însoţit cu aparatul de fotografiat în campania electorală la finalul căreia a devenit preşedintele SUA, învingând-o pe democrata Hillary Clinton.


Citește și : Roiuri record de muşte în oraşul pakistanez Karachi după trecerea musonului (FOTO)

Relaţia lui Mahaux cu familia Trump a început în 2006, după ce fotografa belgiană lucrase cu celebrităţi americane, printre acestea numărându-se şi prima soţie a lui Trump, Ivana. Mahaux a continuat apoi să lucreze cu actuala soţie a preşedintelui american, Melania, şi în cele din urmă a ajuns să-l imortalizeze pe însuşi Donald Trump, creând o relaţie artistică ce se menţine şi în prezent.

“Este foarte profesionist, ca toată lumea la acest nivel. Este perfect şi îşi face treaba în mod inteligent, ca un adevărat profesionist. Este un bun comunicator”, comentează Mahaux referitor la rolul preşedintelui american în calitate de model.

Donald Trump nu a fost inclus în portofoliul cu cele 28 de instantanee incluse în expoziţia “Hors Cadre”, care poate fi vizitată până pe 15 septembrie la Palatul de Arte Frumoase din Bruxelles, în care Mahaux amestecă portrete ale unor vedete precum Elisabetta Canalis, Jessica Simpson, Paris Hilton sau Christina Aguilera, cu scene stradale în care apare comunitatea LGBT din San Francisco şi New York.

“Îmi place mult să prezint deschiderea Americii, o civilizaţie plină de paradoxuri. Celebrităţilor le place să se expună, la fel şi comunităţii LGBT. Ies pe stradă, fără frontiere şi fără prejudecăţi. Mă interesa acest paradox. Demonstrează că America este într-un fel ţara tuturor libertăţilor”, explică Mahaux.

Spre deosebire de societăţile europene, societatea americană “este o societate mai exotică, extremă, grandioasă. Există mai puţine limite în orice. Există mai puţine graniţe, mai multă deschidere. Merg până la capăt”, explică fotografa belgiană.

Fotografiile cu Donald Trump, scenele de familie cu multimiliardarul în universul său de lux extrem şi pereţi aurii, nu fac parte din expoziţie, nici instantaneele de-a lungul anilor în care apare Melania, precum primul portret oficial al Primei Doamne distribuit de Casa Albă în 2017. Însă expoziţia include o fotografie cu Ivana Trump în bikini, agăţată de un elicopter în Palm Beach (Florida) decorat cu steagul SUA.

Citește și : Iranul anunţă că va folosi centrifuge mai moderne şi mai performante pentru îmbogăţirea uraniului

Celebrităţile, explică fotografa belgiană, se aşează în faţa camerelor la fel ca “în secolul al XVII-lea când se făceau portrete în ulei”. “Oricum sunt urmăriţi peste tot de ‘paparazzi’. Dacă decid să colaboreze cu presa, arată doar ceea ce vor să arate. Portretul este o armă puternică”, spune Mahaux, adăugând că din acest motiv politicienii importanţi au mare grijă de imaginea lor, cu toate că nu este vorba despre un fenomen nou.

“Mereu a fost important. În epoca lui Mitterrand (fostul preşedinte francez Francois Mitterrand) era important, la fel şi în timpurile lui Kennedy” (fostul preşedinte american John Fitzgerald Kennedy).

Mahaux recunoaşte că i-ar fi plăcut să-l fotografieze pe Voltaire, filosoful Iluminismului francez, sau chiar pe preşedintele american John Fitzgerald Kennedy. Revenind în prezent, Mahaux consideră că politicianul internaţional care îşi gestionează cel mai bine imaginea este preşedintele rus Vladimir Putin care, la fel ca Donald Trump, “este un profesionist”.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Restricțiile la importul de cereale și oleaginoase din Ucraina vor fi prelungite până la sfârșitul anului

Restricțiile la importul de cereale și oleaginoase din Ucraina vor fi prelungite până la sfârșitul anului Restricțiile la importul de cereale și oleaginoase din Ucraina...

Cât a costat Forumul Național ‘Cahul4Culture’

Cât a costat Forumul Național 'Cahul4Culture' În perioada 1-3 iulie, în municipiul Cahul a fost organizat Forumul Național „Cahul4Culture” pe tema „Rolul politicilor culturale în...

Recean: Antreprenorii din Ceadîr-Lunga reușesc să-și extindă piețele de desfacere și contribuie la creșterea economică a țării

Recean: Antreprenorii din Ceadîr-Lunga reușesc să-și extindă piețele de desfacere și contribuie la creșterea economică a țării În cadrul vizitei sale în municipiul Ceadîr-Lunga, prim...

Șeful Marelui Stat Major, în vizită la mai multe unități militare din municipiul Ungheni și Bălți

Șeful Marelui Stat Major, în vizită la mai multe unități militare din municipiul Ungheni și Bălți Șeful Marelui Stat Major, generalul Eugen Ohladciuc, a vizitat...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.