Fotografie FALSIFICATĂ cu Rex Tillerson în Afganistan

Publicat:

O fotografie cu secretarul de stat american Rex Tillerson în Afganistan pare să fi fost modificată pentru a sugera că el s-a aflat la Kabul, şi nu la o bază aeriană americană aflată la mai mulţi kilometri distanţă, relatează BBC News, potrivit agerpres.

Imaginile îl arată la o întâlnire cu preşedintele afgan Ashraf Ghani într-o încăpere fără ferestre la baza aeriană de la Bagram, sub un ceas militar american şi un dispozitiv de alarmă în caz de incendiu.


Însă într-un comunicat de presă transmis de autorităţile afgane cu o fotografie similară, din care lipsesc ceasul şi dispozitivul de alarmă, se spune că Ghani “l-a primit” pe Tillerson.

Ambele părţi au spus iniţial că întâlnirea a avut loc la Kabul.

Citeşte şi: Dezvăluiri spectaculoase – Hillary Clinton a finanţat în parte dosarul anti-Trump (presă)

Departamentul de Stat american a transmis însă ulterior o rectificare, spunând că fotografia a fost realizată la Bagram, cea mai mare bază militară americană din Afganistan.

Într-un comunicat de presă al Ambasadei SUA în Afganistan este inclusă o fotografie în care peretele de deasupra celor doi oficiali este eliminat.

Totuşi, o altă fotografie distribuită pe Twitter de Ambasada SUA arată clar ceasul şi dispozitivul de alarmă, “ceea ce ar trăda că a fost vorba de o unitate militară americană”, a scris cotidianul New York Times.

Ceasul digital arată fusul orar ‘zulu’ (termenul militar pentru GMT), ora locală şi fusul orar estic.

Citeşte şi: SUA îşi deschid din nou porţile pentru refugiaţi, dar 11 ţări rămân în continuare pe lista neagră

Însă în fotografia transmisă de guvernul afgan, nu apare nici ceasul, nici dispozitivul de alarmă, un expert declarând pentru cotidianul citat că “nu există niciun dubiu” că imaginea a fost modificată. Nici una dintre părţi nu a explicat discrepanţa.

Vizita lui Tillerson, despre care New York Times a scris că a durat doar două ore, a fost ţinută la secret până la sfârşitul deplasării, în contextul îngrijorărilor tot mai mari privind securitatea în această ţară.

În urmă cu câteva săptămâni, aeroportul din Kabul a fost atacat cu rachete în timpul vizitei secretarului american al Apărării, Jim Mattis.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Dezastru pentru Rusia: În Ucraina a pierdut mai mulți soldați decât în al Doilea Război Mondial (Raport SUA)

Dezastru pentru Rusia: În Ucraina a pierdut mai mulți soldați decât în al Doilea Război Mondial (Raport SUA) Între 462.000 și 728.000 de soldați ruși...

VIDEO/ Președintele Recep Tayyip Erdogan este în vizită-fulger în Germania, pentru a participa la partida Turcia-Olanda

VIDEO/ Președintele Recep Tayyip Erdogan este în vizită-fulger în Germania, pentru a participa la partida Turcia-Olanda Președintele turc, Recep Erdogan, a fost în tribunele stadionului...

VIDEO – Sărbătoarea de San Fermin a început la Pamplona

Sărbătoarea de San Fermin a început la Pamplona Cu o maree umană în alb şi roşu, oraşul Pamplona, din Nordul Spaniei, a deschis sâmbătă cele...

Un nou studiu demonstrează legătura dintre aerul poluat din copilărie și bronşita la adulţi

Un nou studiu demonstrează legătura dintre aerul poluat din copilărie și bronşita la adulţi Un studiu vine cu noi informaţii cu privire la legătura dintre...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.